WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stylen met een vintage speelgoedauto

Mijn broer had vroeger een speelgoedautootje met een ingebouwd ‘grapje’. Als je heel hard met een ander autootje tegen dat autootje aanbotste, dan draaide het deurtje in dat autootje om en verscheen er een deur met een enorme deuk erin. Hij heeft mijn oma er ontzettend mee in de maling genomen. Ik zie nog haar verschrikte gezicht bij de aanblik van het gedeukte deurtje. Ze maakte meteen de belofte dat zij natuurlijk een nieuw autootje voor mijn broer zou kopen omdat zij deze kapot had gemaakt. Hij heeft haar niet lang in spanning gehouden, zo gemeen was hij nu ook weer niet. Ik hoor haar nog lachen, om de grap én van opluchting.

stylen met vintage speelgoedauto

stylen met vintage speelgoedauto

stylen met vintage speelgoedauto

Speelgoedauto’s bij de kringloop

Ik moet hier altijd aan denken als ik bij de speelgoedautootjes kijk in de kringloop. Weet je nog wat ik eerder zei over kringloopspullen en hoe ze me aan fijne denken doen denken? Dit is er een voorbeeld van. Speelgoedautootjes zijn natuurlijk allang geen nieuw idee meer als interieuraccessoire. Ik wil ze zelfs nooit meer zien met zo’n mini-kerstboom erop gebonden, de rage die afgelopen december zijn hoogtepunt bereikte. Ik vind het een geweldig idee hoor, maar ik kon die auto’s op een gegeven moment niet meer zien. Sorry als je vindt dat ik nu te kort door de bocht ga. In dat geval mag je me een kerstkaart sturen met zo’n auto met boom erop, als zoete wraak.

Kleur

Ikzelf heb lopen nadenken waarom ik vintage speelgoedautootjes (zonder boom) nu eigenlijk zo leuk vind. Ten eerste omdat ze in alle kleuren van de regenboog komen, wat ze heel gemakkelijk integreerbaar maken in een interieur en stillevens. Dat is sowieso een fijn aspect aan tweedehands kinderspeelgoed: de kleuren zijn zo fijn. Ook de hulpdiensten (wit met een rood kruis – heel erg interieurproof!) en caravans vind ik nog steeds leuk om te vinden.

Kinderhandjes

De Tonka op de foto vond ik heel recent. Ik viel op de kleur en op de vorm. En op het feit dat hij mijn dochtertje koest hield, een heel kringloopbezoek lang. Ze heeft een hele tijd zitten priegelen met het laadklepje aan de achterkant. Nadat hij op de foto was gegaan, wilde ze haar autootje dan ook graag weer terug, alstublieft, dankuwel. Het maakt de cirkel weer rond. Het speelgoedautootje is nu weer op de plek waar hij ooit voor gemaakt was: in twee kleine kinderhandjes.

Kijk ook eens op mijn vtwonen ❥ VINTAGE Pinterest-board!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers