WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?

Een hele tijd geleden vond ik een hondje bij de kringloop. Geen echte (alhoewel kringloopeigenaren opvallend vaak ook een hondje hebben, waarschijnlijk omdat die toch niet veel schade kunnen aanrichten op het werk), maar zo’n houten plankje op wieltjes waar je iets zwaars op kunt zetten en gemakkelijk even weg kunt rijden.

Waanzinnige stippen

Ik besloot dat dat hondje er geweldig uit zou zien als ik hem witte stippen zou geven. Waarop er zich in mijn hoofd een waanzinnig (als in: waanzin) plan ontstond waarmee ik die stippen op een strakke manier op het hout van dat hondje zou kunnen krijgen. Lang verhaal kort: ik plakte afplaktape op de gladde ondergrond van een stickervel, tekende daar rondjes op, knipte die uit en de rondjes die in het tape overbleven gebruikte ik als verfsjabloon. (‘Jaaaaa…’ hoor ik je denken… ‘dat is écht een super eenvoudige manier om stippen op iets te krijgen’. Klopt, is het ook niet. En zó strak werden die stippen niet eens.)

Creatief met stickers

Een tijdje geleden vond ik dit tafeltje. Hij was nodig onder de Pilea die zó groot aan het worden is dat hij inmiddels in een monsterlijk grote, kilo’s wegende Weckpan gestald staat. Het tafeltje moest ook stippen, vond ik. Maar die hele exercitie met die zelfgemaakte stippensjablonen wilde ik maar niet meer herhalen. Dat moest strakker én gemakkelijker kunnen. Met bijvoorbeeld… stickers. Van Masking Tape ofzo. (Man man, soms lijkt het er toch echt serieus op dat ik het overgrote deel van mijn tijd onder een steen lig te slapen.)

Stickers van Made of Sundays

Ik zocht en vond geweldige stickers bij Made of Sundays, die (gemakkelijk verwijderbare) stickers in alle soorten en maten voor allerlei soorten oppervlakken aanbieden. Ik gebruikte hun stickers trouwens al eerder om een oude metalen hangmappenkast toonbaar te maken.

Superstrak resultaat

Alzo geschiedde. Mijn tafeltje past beter in mijn interieur (al zeg ik het zelf), ik was nog nooit zo snel klaar met een project en het resultaat is ook nog eens super strak. En het állermooiste is: als ik die stippen zat ben, dan verwijder ik ze een stuk eenvoudiger en met een minder zwaar hart dan in het geval van bloedig met de hand aangebrachte geverfde stippen.

Allemaal open deuren, ik weet het. Het is treurig om te moeten concluderen dat ik blijkbaar liever in eerste instantie moeilijk doe als het gemakkelijk kan, hier onder mijn steen.

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers