WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van de schoonste afdeling van de kringloop

Ik bevind mij op een glijdende schaal. Wat kringloopspullen betreft dan. Want na al die jaren dat ik mij nu tussen oude meuk begeef, ben ik op het punt gekomen dat ik vondsten regelmatig niet meer grondig schoonmaak (waarbij ik wel moet opmerken dat ik een voorwerp nog wel min of meer grondig inspecteer voordat ik besluit dat het schoon genoeg is en ik dat schoonmaakklusje niet over ga doen). En dat ik één van mijn belangrijkste kringloopregels overboord heb gegooid. En dat is dat ik nooit, maar dan ook nooit kleding of beddengoed van de kringloop ging gebruiken.

De schoonste afdeling

Want wat een onzin is dat eigenlijk. Geen zichzelf respecterende kringloop zal vieze kleding of beddengoed in zijn winkel leggen. Misschien is de textielafdeling zelfs wel de meest schone afdeling van de kringloop. En zo kwam het dat ik een recent niet alleen een paar geweldige kledingstukken bij de kringloop kocht, maar ook twee dekbedsets.

Nieuwe dekbedhoezen zijn namelijk vaak schreeuwend duur. En waar ik sowieso, door mijn door kringloopprijzen besmette brein, veel dingen tegenwoordig te duur vind, vind ik het onzin om 80 euro neer te tellen voor een (design)dekbedhoes.

Vintage beddengoed

Nu is het vinden van twee dezelfde dekbedhoezen een hele toer in de kringloop, dus valt die optie voor ons volwassen bed af. Maar voor onze dochter, die tegenwoordig in een volwassen maat bed slaapt, biedt de kringloop ineens een scala aan mogelijkheden op dekbedhoesgebied. Dekbedhoezen van de kringloop hebben al een eerste leven gehad, waardoor het katoen al lekker zacht is. Check dat trouwens wel even: of de hoes van katoen is gemaakt. Het komt niet vaak voor, maar soms zit er iets polyester door de stof. En dat is alleen prettig om onder te liggen als de nieuwe ijstijd aanbreekt. Was beddengoed in het algemeen trouwens altijd op 60 graden. Bacteriën, schimmels en huismijt overleven die temperatuur niet.

Cars kamer

We vonden deze dekbedhoezen samen. Want er is niks leuker dan om samen dingen uit te zoeken voor de kinderkamer. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat onze dochter het liefst een Cars kamer zou hebben, opgetrokken in rood, zwart en geel. Gelukkig staat ze meestal ook open voor andere suggesties.

Beertje Pol

De tweede hoes vonden we in een kringloop in Denemarken. Hij is van Beertje Pol, een jeugdheld van mij. Zij vond vooral die ballonnen erop leuk. En die pinguïn. Trouwens, als ze hem zat is, schuiven we hem door naar het toekomstige bed van haar zusje. Of brengen het terug naar de kringloop, waar een ander kindje (of haar moeder) er weer blij van kan worden.

Oh Marie!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/oh-marie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers