WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Onverwachte vondsten van de kringloop

De bouwmaterialenafdeling van de kringloop is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt voor het vinden van schatten, maar niets is minder waar."Tegel
oh marie kringloopvondsten

Bouwmaterialen van de kringloop

Ten eerste liggen er op die afdeling vaak de meest exotische zaken omdat kringlopen niet ieder item dat ze binnen krijgen altijd in een bepaalde categorie gepast krijgen. Marmer, bijvoorbeeld, en dan vooral grote platen, liggen meestal bij de bouwmaterialen. (Wat, nu ik erover nadenk, toch best logisch is.) Ik heb de meest fantastische spullen bij de bouwmaterialenafdeling weggesleept, zoals prachtige roze handdoek-haakjes van keramiek, deurklinken, rollen behang en, zoals de laatste keer, deze tegel.

Een tegel als onderzetter

Wij hebben in onze keuken een wit aanrechtblad van Ikea en hoe mooi dat blad ook is, het brengt ook een hoop werk met zich mee. Bietensap, aardbeien, rode wijn, koffie… alle producten die ook maar een beetje vlekken geven hoef je er niet op te laten liggen. De vlekken krijg je er nooit meer uit. Iets te warme pannen hoef je er ook niet op te zetten, want ook dat levert direct gele kringen op. Nu zijn vlekken niet zo erg, maar wel op een spierwitte ondergrond. Je kan dus, tegen wil en dank, altijd van ons aanrecht eten, om de eenvoudige reden dat er nooit iets op kan blijven liggen.

Zo’n tegel vind ik dus superhandig. Het is namelijk een mooie én praktische oplossing voor ons vlekgevoelige aanrecht. Ik gebruik deze bijvoorbeeld als onderzetter voor de koffiepot, onder een pot met hete thee, of om tijdelijk een warme pan op te zetten als ik aan het koken ben. Eh, correctie: als mijn Lief aan het koken is. Ik heb zelf nogal een hekel aan koken. Ere wie ere toekomt.

Niet overslaan dus, die bouwmaterialenhoek. Je vindt er de meest onverwachte zaken. En dat maakt dat schatgraven nóg leuker dan het al is!

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers