WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Koper in huis

Early adopter als ik ben (*kuch*) sluipt er langzaamaan steeds meer koper ons huis in. Wel roodkoper, dat gelige koper vind ik iets minder mooi. Waar ik Kleur van het Jaar (jaa, écht een early adopter) 2015 ‘koperrood’ destijds niet helemaal begreep, begrijp ik het nu wél. Dat laatste verklaart wellicht waarom ik zo van vintage hou. Trends zijn blijkbaar pas aan me besteed als de nieuwigheid er al een beetje af is.
oh marie koper plantjesoh marie koper komoh marie koper lamp

Kringloop koper

Grappig genoeg kom ik weer veel koper tegen in de kringloop. Je moet wel even goed zoeken, want veel tweedehands koper heeft een bijzonder hoog kitschgehalte. Combinaties van geel en roodkoper, ijzeren beslag, pootjes én (alsof dat nog niet genoeg was) Delftsblauwe handvatten zijn schering en inslag. Tenzij je een ekster bent, Nel Veerkamp heet, of in de koperhandel zit, moet je toch proberen om die links te laten liggen. Tenzij je al die lelijke elementen eraf kan strippen, zoals ik deed met de lamp op de foto (als je wil zien hoe hij er oorspronkelijk uitzag, moet je even dit blogbericht bekijken.

Mooi koper

Als je dan eindelijk toch een mooi, strak koperen item hebt gevonden, ben je nog steeds niet uit de kitschgevarenzone. De lijn tussen trendy en tacky is flinterdun. Ik pas koper daarom maar matig toe in huis, het liefst gecombineerd met zachtroze, bordeauxrood (nog zo’n nieuwe liefde van me) en/of hout. Koper staat trouwens ook prachtig bij een grijs, zwart en wit palet.

Ach, het is allemaal maar een mening. Als jij gelukkig wordt van veel glitter en glans, dan moet je het vooral lekker toepassen. Trouwens, in de aanloop naar de komende pikzwarte, sombere winterdagen, kan een mens best wel wat glans gebruiken. Wie weet hoe goed het omarmen van je innerlijke glitteroma tegen een winterdepressie is!

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder.

nog meer: bloggers