WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het derde leven van een jaren ’50 kastje

Ik vind mijn schoonouders erg gaaf. Niet alleen omdat ze mijn man op de wereld gezet hebben, of omdat er een erfenis verdeeld moet worden, maar omdat ze al hun hele leven lang een hele eigen persoonlijke stijl hebben. En ook nog eens een met veel kleur.

kastje-vintage-kleur

Sta-in-de-weg

Een tijdje geleden vroeg mijn schoonmoeder of ik nog interesse had in een oud vijftigerjaren nachtkastje dat ze wilden opruimen. Het kastje had in vervlogen jaren nog als postzegelalbumkastje gefungeerd (mijn zwager, wiens postzegels erin bewaard werden, houdt er inmiddels een stuk stoerdere hobby’s op na), maar had inmiddels vooral de functie van sta-in-de-weg gekregen. Als ik er nog iets mee kon, dan mocht ik hem meenemen.

Nieuwe kleur

Ik schreef het al eerder: aan enthousiasme wat betreft het verven van meubels ontbreekt het me nooit, maar aan de daadwerkelijke uitvoer meestal altijd. Het kastje was echter al in een goede kleur geverfd (je kan hem hier in zijn oorspronkelijke staat zien), dus was de druk om hem direct een nieuwe kleur te geven niet aanwezig. Waardoor ik hem warempel binnen een week zachtroze geverfd had. Voer voor psychologen, inderdaad. Om het kastje een nieuwer jasje te geven, kocht ik een Hay gymhook ter vervanging van het oorspronkelijke knopje dat erop zat. In mijn favoriete kleur blauw, omdat het zo geweldig onverwacht past bij zachtroze.

Maar waarom ik mijn schoonouders nu zo tof vind? Het kastje was vóór hij blauw was, geel. Gewoon geel. Geel zoals de gele kast in onze woonkamer. Niet bepaald een kleur die hele volksstammen kiezen voor hun meubels. Nou, dat vind ik tof. En het verklaart meteen waarom mijn eigen Lief zo ontzettend ruimdenkend is wat betreft mijn liefde voor kleur. Het is hem met de paplepel ingegoten.

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers