WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Harry Potter en de oude spiegels

Nu ik mij diep in het derde trimester van mijn zwangerschap bevind, is het niet geheel ondenkbaar dat je me om half 9 ’s avonds al in bed aantreft terwijl ik één of andere film voor de honderdduizendste keer bekijk. Met dat ik dit schrijf, realiseer ik me dat hele volksstammen dit waarschijnlijk ook gewoon doen als ze niet zwanger zijn, maar zie deze introductie dan maar als aanloop naar de aanleiding van dit stylingidee.

Harry Potter als inspiratiebron

Pas keek ik alle Harry Potter films weer eens een keer. Ik heb daarbij de gekke gewoonte om met het bekijken van de laatste twee films te beginnen en me dan zo kriskras door de rest heen te werken. En zo kwam ik uiteindelijk bij het kijken van Harry Potter and the Order of the Phoenix ineens op een stylingidee.

Verweerde spiegels

In die film zijn namelijk, in de scènes waarin de Strijders van Perkamentus hun Patronusspreuk oefenen (sorry voor het teveel aan informatie, maar mocht je het zelf willen zien, dan weet je nu tot waar je door moet spoelen), de sets aangekleed met prachtige, verweerde oude spiegels. Zelfs als ik half dood van vermoeidheid in bed een film lig te kijken, legt mijn hoofd bij het zien van zulke dingen bepaalde verbanden. En herinnerde ik me weer die oude, verweerde spiegel die ik bij de kringloop had gezien…en had laten staan. Nu zijn er gelukkig ook volksstammen die niet warmlopen voor spiegels die half vergaan zijn, dus gokte ik erop dat hij er nog wel zou staan, de volgende keer dat ik er zou komen.

Puur kringloopgeluk

En dat was gelukkig ook zo. Ik had zelfs geluk, want ik vond nóg een spiegel. Minder verweerd, maar wel in een geweldige driehoekvorm. De dame achter de kassa was een beetje geschokt dat ik de verweerde spiegel ook mee wilde nemen. Tot ze een blik op mijn buik wierp en ik haar zag denken: “Ach, die arme stakker is waarschijnlijk gewoon helemaal van het padje af.” Waarop ik deze set puur kringloopgeluk mee naar huis mocht nemen voor de zachte prijs van 3 euro.

Sfeervol winterlicht

Blij dat ik ermee ben. De combinatie van die twee verschillend gevormde spiegels vind ik niet alleen prachtig, ook het effect van de weerkaatsing van die kaarsen ervoor. Dus al vervloek ik regelmatig dat het daglicht om half 3 ’s middags al uitgaat, ik realiseer me ook dat we onze donkere wintermaanden voor dit feestelijke, gezellige effect toch echt nodig hebben. Nu maar eens kijken wat mijn filmrepertoire voor de rest van de decemberversiering gaat opleveren. Ik ben net zo benieuwd als jij, eerlijk gezegd…!

Tot in het voorjaar!

Dit is mijn laatste blogbericht voor mijn zwangerschapsverlof. Ik ben weer terug in het voorjaar, hopelijk met een hoofd vol nieuwe vintage stylingideeën. Tot dan!

Oh Marie!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers