WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Grote planten zet je in een wasmand

Ik kan om de vreemdste reden vallen voor een voorwerp in de kringloop. Zo viel ik voor de kleur van deze plastic wasmand. Dat het voor de rest een plastic wasmand betrof kon me vrij weinig schelen, al had ik geen flauw idee wat ik met een tweedehands wasmand moest (behalve hem inzetten waar hij voor bedoeld is, alleen ben ik wat wasmanden betreft al ruim voorzien).oh marie wasmand plantoh marie wasmand plantoh marie wasmand plant

Zoektocht naar de kamerplant

Parallel aan de aanschaf van deze wasmand liep een zoektocht naar een grote kamerplant. Kamerplanten heb ik genoeg, maar ze zijn allemaal van het gemiddelde tuincentrumformaat, wat naar verhouding nogal klein is en (als je je vensterbank ermee vol zet) snel frutselig aandoet. Eén grote plant maakt meer indruk dan een vensterbank ramvol met kleine potjes.

Steroïden

Ook al lijkt het alsof ik mijn planten steroïden geef (want zo hard groeien ze – in feite zou ik gewoon kunnen wachten tot ze uit zichzelf groot zijn, zo lang duurt dat niet in ons huis), de plekken waar ze het zo goed doen beperken zich in feite tot de op het oosten gerichte vensterbank in de woonkamer. Mijn nieuw aan te schaffen plant moest daarom dan ook een kamerplant zijn die niet per se 24/7 wil zonnebaden, omdat ik hem elders in huis neer wilde zetten.

Monstera

Ik heb tijdens mijn zoektocht vier dingen geleerd. Dat de Monstera voldoet aan al mijn eisen (hij is niet veeleisend qua onderhoud en licht). Dat je Monstera uitspreekt als Monstéra en niet Mónstera. (Altijd leuk om als kenner over te komen als je ernaar vraagt bij het tuincentrum.) Dat Monstera’s momenteel zó populair zijn dat er een wachtlijst (!) bij kwekers is om eraan te komen. En dat, als je eenmaal zo’n grote Monstera bemachtigd hebt, het onmogelijk lijkt om daar een mooie, betaalbare grote bloempot omheen te vinden. Dat is waar mijn werkloze wasmand zijn intrede deed. Want als je een bloempot in een gevlochten, rotan mand kunt zetten, waarom dan niet in een wasmand?

Monsterachtig formaat

De kringloop is wel echt dé plek om grote bloempotten voor een prikje te bemachtigen (de bloempot die ik zoek moet ook wel echt monsterachtig groot zijn – sorry voor de woordgrap). Sterker nog, alle bloempotten op deze foto’s komen van de kringloop, zelfs de grote witte rechts.

Als je op zoek bent naar nog meer inspiratie op het gebied van planten gecombineerd met vintage, lees dan de blogposts van mijn collega Marij op vtwonen.nl. Als je dat nog niet allang deed natuurlijk!

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder.

nog meer: bloggers