WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De vintage kiezenkandelaar

Al jaren volg ik Kaylah van The Dainty Squid op Instagram. Kaylah maakt geweldige foto’s van haar roadtrips door Amerika en houdt van vreemde, creepy dingen. Van anatomische modellen, dierenskeletten, insecten en verlaten oorden (‘abandoned places’ in kennerskringen – google maar eens) en dan ook nog het liefst van oude, verlaten begraafplaatsen. Ze houdt ook, aldus haarzelf, van ‘tacky roadside attractions’ (de kitscherige toeristattracties die je veelal langs de wegen van Amerika vindt).Glazen kandelaars van Iittala en vintage kies Glazen kandelaars van Iittala en vintage kies

Fan van Kaylah

Kaylah heeft groen haar, een gigantische hond die Klaus heet en een kat met de naam Fesser die graag zijn hoektanden showt. Op papier zouden we niet bij elkaar passen (of beter gezegd: zou ik geen fan van haar hoeven zijn), maar ik vind Kaylah geweldig omdat ze 1. kuiltjes in haar wangen heeft (ja, zo simpel kan het zijn, mensen!) 2. ze niet alleen hartstochtelijk van al die doodenge, vreemde dingen houdt, maar ook van ijsjes, katten, honden en pastelkleurige spullen (een vrij onverwachte combinatie) en 3. ik die liefde voor vreemde zaken, Amerika, dieren en verlaten oorden (alhoewel liever geen begraafplaatsen) deel.

Glazen kandelaar

Ik moest aan Kaylah denken toen ik deze glazen kandelaar in de vorm van een kies in de kringloop tegenkwam. Ik weet zeker dat zij hem ook heel gaaf zou vinden. Inspiratie werkt bij mij meestal zo: ik zie iets bij een persoon die ik bewonder om zijn of haar stijl en pik uit die stijl weer dingen die ik vervolgens in mijn eigen stijl verwerk. Creatieve mensen zoals Kaylah vereffenen het pad voor op het eerste gezicht misschien wel hele vreemde of zelfs wanstaltige zaken zoals kiezen van glas.

Stylen met kandelaars

Kandelaars zijn altijd leuk om te verzamelen. Groepeer ze in alle vormen en kleuren, maar zorg ervoor dat er altijd hoogteverschil tussen de kandelaars bestaat voor spanning in je stilleven. Gebruik eventueel een mooi taartplateau om die hoogte te creëren. Zet er kaarsen in in verschillende kleuren, zeker als er veel glazen kandelaars bij staan. Glas kan wel wat contrast gebruiken. Vind je dat allemaal te heftig worden, dan kies je natuurlijk gewoon voor één kleur.

Oud & nieuw

Ik combineerde hier nieuwe en oude kandelaars, de mintgroene en gele op de hoeken zijn van Iittala en nog altijd te koop. De tweede kandelaar van rechts is een vintage exemplaar van de Festivo van Iittala. Ik vond hem voor het fabelachtig lage bedrag van 10 cent bij de kringloop. De roze houten kandelaar met bloemen in het midden is één van de allereerste dingen die ik ooit bij de kringloop vond. Het is de opmaat voor een levenslange liefde geworden.

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder.

nog meer: bloggers