WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een vintage kattenkrat

Helaas kwam onze kat Molly na onze vakantie uit het pension zoals een heleboel kringloopspullen: vies en slechts nog een schaduw van zichzelf. Waar je kringloopspullen echter met een lekker sopje en wellicht een likje verf weer als nieuw kunt krijgen, ligt dat bij dieren helaas toch net even anders. Lag het maar zo simpel, dat zou me een heleboel hartzeer schelen. Helaas. Verdere onaangename details (waaronder de hoogte van de dierenartsrekening) zal ik je besparen, maar omdat Molly en vintage samenkomen in deze blogpost, moet ik je toch lastigvallen met enige informatie over onze huidige huisdierenperikelen.Geel vintage krat in de woonkamerGeel vintage krat voor de kat

Vintage krat

Tijdens die vakantie waarvoor Molly op (wat later bleek) strafkamp was, vond ik in een kringloop (een Zweedse – dat zijn de beste) deze gele krat. Het was nog spannend of ik hem überhaupt mee ging krijgen, aangezien mijn geliefde wederhelft bij vertrek niet alleen een megakrat met LEGO voor hemzelf en onze dochter inpakte, maar ook een drone (!) en – en in feite verdient dit pas écht een uitroepteken – een tas met circusspullen die hij recent op Marktplaats op de kop tikte. Want vakantie is natuurlijk bij uitstek het moment om niet alleen je circusvaardigheden bij te schaven, maar ook om daar luchtopnamen van te maken. Gesteld dat dat tegelijk zou kunnen, overigens. En bij slecht weer is er natuurlijk niets fijner dan om je terug te kunnen trekken met je krat LEGO.

Ter vergelijking: ik nam als vermaak een e-reader mee.

Opstandig

Mijn opstandige ik vond dus dat ik récht had op die krat. En mijn kinderachtige ik voegde daar in mijn hoofd nog boos aan toe dat als mijn Lief minimaal een derde van de laadruimte in de auto in beslag mocht nemen met zijn troep, ik toch op minimaal een andere derde aanspraak mocht doen. Dat in de overgebleven derde dan de rest van alle zooi gepast moest worden was op dat moment natuurlijk bijzaak. Zoals ik al zei: de keuze om die krat mee te slepen was geen 100% rationele keuze, maar eerder een die gedreven werd door pure opstandigheid. En oké, de kleur van die krat is natuurlijk ook gewoon helemaal goed.

Slaapplekje voor Molly

Fast forward naar onze thuiskomst en de miserabele staat van onze kat. Nu we Molly er op de een of andere manier weer bovenop moeten zien te krijgen, kunnen we niet genoeg rustige, zachte slaap- of ligplekjes voor haar inrichten. En aangezien ze het liefst altijd in onze buurt is (het is net zoals dat liedje Me and my shadow), installeerde ik een plekje voor haar naast onze bank. Vooralsnog is ze nog niet honderd procent overtuigd. Want verzwakt of niet, haar eigengereidheid is nog net zo sterk aanwezig als voor het strafkamp. Wat ik overigens hoopgevend vind.

Vintage oplossing

De oplossing ligt deze keer dus niet bij wassen of verven. Maar in vintage kan wel een oplossing liggen. Of in ieder geval een kleine pleister op het dierenleed.
(Er is trouwens een kat die het ook heel goed – zo niet beter – doet in een krat. Kijk hier maar eens.)

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder.

nog meer: bloggers