WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een blaker van ijs

Met een verhuizing in het verschiet kijkt Marlous van Oh Marie! met een kritische blik naar haar verzameling tweedehands servies. Voor de ijsjesbakjes die al tijden onder in een keukenkastje stonden vond ze een nuttige nieuwe bestemming.

Werkloze ijsjesbakjes

Ik heb een beetje een afwijking op het gebied van tweedehands servies. Want al zijn de meeste materiële zaken vervangbaar – ik heb mijn principes op dat gebied echt wel op orde – toch zijn sommige vondsten te episch om vroegtijdig richting kliko afgevoerd te worden. Bijvoorbeeld omdat een van mijn huisgenoten geen verschil ziet tussen de epische proporties van een plastic Peppa Pig beker of een vintage exemplaar. Zodoende stonden deze ijsjesbakjes al tijden onder in een keukenkast te wachten tot er ruimte kwam in mijn vitrinekast waarin ze evengoed werkloos zouden zijn, maar waar ik naar ze kon kijken, of op het moment waarop mijn kinderen de leeftijd zouden bereiken waarin ze smijten met servies kinderachtig zouden gaan vinden. Geen van beide zag ik op korte termijn gebeuren.

Een nieuwe bestemming

Met een op handen zijnde verhuizing is mijn verzameldrift iets meer onder de loep komen liggen en leek het me een goed plan om snel een serieuze bestemming voor de bakjes te gaan bedenken. Spullen met een goede bestemming mogen immers gewoon mee naar het volgende huis. (Je begrijpt dat ik nog erg druk ben de komende weken. Niet per se met inpakken, maar met het geven van nieuwe bestemmingen aan meuk dat anders linea recta retour richting kringloop gaat. Moet.)

Et voilà: een kaarsenhouder

Ik heb geen idee via welke meanderende weg ik op het idee kwam, maar opeens zag ik veel gelijkenis tussen de vorm van deze bakjes met die van een blaker: een kaarshouder met handvat. Het internet bood uiteraard direct een oplossing in de vorm van los te kopen metalen kaarsenhouders (bijvoorbeeld van Rayher via Bellatio.) Ik spoot de houdertjes in verschillende bijpassende kleuren en lijmde ze in de bakjes. Het is zó eenvoudig dat ik nu overweeg om op allerlei andere onbestemde zaken een kaarsenhouder te lijmen zodat ik ineens een legitieme reden heb om ze mee te verhuizen.

Oh Marie!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/oh-marie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers