kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Buiten de box denken in de kinderkamer

‘Decoratie op de kinderkamer moet interessant zijn om naar te kijken. En dat hoeven echt niet alleen maar kinderspullen te zijn.’puddingvorm oh marie ijspuddingvorm oh marie ijs

Uit het hart gegrepen

Ik las deze zin lang geleden in een binnenkijker in vtwonen. Het is me bijgebleven, omdat het me uit het hart gegrepen is. Sowieso vind ik niet dat bepaalde spullen voor bepaalde ruimten voorbehouden zijn. Daarom staat er ook een hobbelzebraatje in onze woonkamer, gebruik ik speelgoedautootjes als decoratie en staan er door het hele huis kinderstoeltjes waar nog nooit een kind op gezeten heeft, maar potten met planten des te meer.

Puddingvorm

Ik wil maar zeggen: als je iets tegenkomt waar je blij van wordt, waar je graag naar kijkt, laat je dan niet afschrikken door het feit dat datgene bijvoorbeeld een puddingvorm is. Ook puddingvormen kun je prima in je interieur passen, die hoef je echt niet alleen van de kringloop mee te nemen als je pudding in een grappige vorm wil maken. (Alhoewel dat natuurlijk een leuke bijkomstigheid is.)

Buiten de box

De kinderkamer is mijns inziens bij uitstek een plek waar je buiten de box mag denken. Natuurlijk moet een kind een prettige kamer hebben en hoef je niet alles zwart te verven om buiten de gebaande interieurpaden te treden, maar objecten die niet speciaal gemaakt zijn voor een kinderkamer kunnen er wel degelijk passen. Want juist kleine kinderen treden iedere nieuwe decoratie vaak nog met open vizier tegemoet. Ze worden nog niet gehinderd door conventies of over hoe andere mensen over bepaalde (interieur)zaken zouden kunnen denken.

Zo’n prachtige eigenschap moet je niet alleen koesteren, maar juist stimuleren. Er zijn immers geen regels voor smaak. Omring jezelf met mooie dingen en trek je vooral niet aan wat anderen daarvan zouden kunnen vinden, is een levensmotto dat ik onze dochter in ieder geval mee probeer te geven.

IJsjesthema

Om deze sundae-puddingvorm in de keuken op te hangen was dus logisch geweest, maar had niet per se mijn voorkeur. Hij past echter perfect tussen de andere ijsjes op de kamer van onze dochter. Dat ijsjesthema is er ooit min of meer ingeslopen en op de een of andere manier blijf ik vintage ijsjes bij de kringloop vinden. (Helaas zitten er nooit eetbare bij, al troost ik me met de gedachte dat ijs, zodra het de vintage-gerechtigde leeftijd heeft behaald, niet erg eetbaar meer is.)

Onze dochter vindt haar nieuwe ijsje in ieder geval geweldig. Ze heeft er zelfs een likje van genomen, tot grote hilariteit van haarzelf. Bij een kindje van 2,5 vind je dat nog grappig, doet een volwassene dat, dan zou je toch op z’n zachtst gezegd raar opkijken. Daar zijn conventies dan wel weer goed voor.

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder.

nog meer: bloggers