WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een nieuw leven voor de vintage zeepbellenbloempot

Bloempotten zijn zo’n beetje mijn grootste kringloopvalkuil. De volgepropte kast met niet-in-gebruik-zijnde-bloempotten bij ons thuis is daar een stille getuige van. Het probleem met die dingen is: ze zijn goedkoop en altijd in overvloed aanwezig. Een ander probleem is dat je een bloempot thuis idealiter ook vult met een plant. Alleen is er een limiet aan het aantal planten dat ik in huis wil hebben en in leven kan houden. Die limiet is vorig jaar al bereikt, maar de bloempotten blijf ik meenemen.

Zwak voor bloempotten

Je zou kunnen denken: dan koop je toch grotere bloempotten voor de planten die je tot nu toe in leven hebt weten te houden? Daar heb je een punt. Alleen worden bloempotten over het algemeen in dezelfde maat gefabriceerd. Grote bloempotten, de maat die je nodig hebt om een plant met levenslust die levenslust te laten behouden, liggen dan weer niet in groten getale bij de kringloop. Om bij het punt van mijn verhaal te komen: ik moet gewoon geen bloempotten meer kopen. Wat me tot nu toe behoorlijk goed af gaat, overigens.

Zeepbellen

Ik maakte een uitzondering voor deze groene bloempot. Omdat zijn vorm me ontzettend aansprak. Die twee ronde vormen doen me denken aan zeepbellen. En om een reden die me verder ontgaat, hou ik blijkbaar erg van zeepbellen. Zo werkt dat bij mij: een voorwerp roept een bepaalde (positieve) associatie op en dan mag het – een overvolle kast met werkeloze bloempotten ten spijt – mee naar huis.

Aan de slag met stickers en spuitverf

Ik vind het groen van de vaas prachtig, maar wilde hem net wat meer jeu geven. Je geeft een bloempot heel gemakkelijk een nieuw uiterlijk met een paar stickers van masking tape (of gewoon schilderstape) en spuitverf. Plak af wat de oude kleur moet blijven en je bent klaar om te gaan. Nou ja, nadat je het oppervlak van je bloempot even goed hebt ontvet met ammoniak. Als je spuitverf gebruikt, gebruik dan ook een mondkapje tijdens het spuiten. Het inhaleren van die verf heeft misschien wel een fantastisch opwekkend effect, erg goed voor je lijf kan dat niet zijn.

En dan nog één dikke tip: als je een bloempot als bloemenvaas wil gebruiken, let er dan op dat hij ook aan de binnenkant geglazuurd is. En dan nog kan hij ‘doorslaan’. Check dit eerst voor je hem op je lievelingskastje neerzet en hij een uitgebeten kring achterlaat!

Oh Marie!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/oh-marie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers