NUÏ: creatieve naaiateliers in Antwerpen

beeld vtwonen Beeld

Noewat? NUÏ – spreek uit n-oe-j-i – is Japans voor ‘naaitechniek’ en is het creatieve verhaal van Annelies en Leila, twee vriendinnen uit Antwerpen. Hun passie voor DIY is zo groot dat ze enkele maanden geleden gewoon beslisten om samen hun eigen creatieve bedrijfje NUÏ op te richten. Het doel? Ontwerpen met stof en wol voor interieur, kledij en kinderspulletjes en hun kennis over handwerktechnieken delen met anderen in creatieve ateliers.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Handwerk oubollig? Niet bij NUÏ!

Handwerk is weer hip. En gelukkig maar! Ben je ook helemaal weg van zo’n leuke handgeweven hanger aan je muur, of kies je eerder voor een gebreide plaid, een kussen in een leuke stof of gehaakte accessoires? Bij NUÏ komt het allemaal aan bod. Ook voor de decoratie van de kinderkamer zijn er een reeks leuke ateliers. Na een gezellige avond ga je naar huis met je eigen babydekentje, opbergmand, vlaggenlijn of babynaam in tricotin. Annelies en Leila delen niet alleen hun passie en kennis voor hun vak, maar staan je ook bij met de keuze van stoffen en de combinatie van kleuren en materialen. Ze besteden heel wat aandacht aan de styling van hun producten en gaan voluit voor een zuivere en pure huisstijl. Love it!

De drie E’s

Via deze ateliers willen de dames van NUÏ ook meetimmeren aan het bewustzijn rond Ethisch, Ecologisch en Esthetisch handwerk dat lokaal geproduceerd wordt. Elke creatie heeft een uniek verhaal en dat besef je des te meer wanneer je zelf spulletjes begint te maken. Hoe kan een T-shirt in grote confectieketens 5 euro kosten, terwijl je zelf een paar uur nodig hebt om een kledingstuk in elkaar te naaien? Het zijn vragen die Annelies en Leila zich stellen.

Daarnaast vinden ze het ook belangrijk dat de gebruikte grondstoffen – wol en stof – ecologisch verantwoord zijn. Zo krijgen ze heel wat wolrestjes uit grootmoeders kast toegestopt waar anders toch niets meer mee gedaan wordt, en proberen ze enkel wol te kopen die 100% natuurlijk is en dus geen samenstelling is uit synthetisch (van petroleum afgeleid) materiaal.

Lees verder onder de advertentie

Nieuw seizoen, nieuwe ateliers

Tijdens een atelier leren Annelies en Leila de deelnemers in kleine groep op een speelse manier naaien, breien, haken of weven. Twee keer per jaar verandert het aanbod aan ateliers en wordt het aan het seizoen en de lopende trends aangepast.

Heb je zin gekregen om te leren naaien, breien, haken of weven bij NUÏ? Check dan zeker hun website voor een overzicht van de komende ateliers.

Je vindt hen ook op Facebook en Instagram.

Lees verder onder de advertentie

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en fotografie: Dorothee Dubois | Styling: NUÏ i.s.m. Dorothee Dubois