WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelfvoorzienende plant in stolp

Ben jij net zo’n liefhebber van groen maar heb je alleen niet zulke groene vingers? Oh heb je gewoon een druk bestaan waardoor je geen tijd hebt om dagelijks aandacht en liefde aan je plantjes te geven? No worries! Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel opties om je groen in huis makkelijk te onderhouden en nog belangrijker: in leven te houden!Zelfvoorzienende plant

De cactus

Als eerst is de cactus natuurlijk een erg makkelijke plant om te verzorgen, hij heeft eigenlijk niet zoveel nodig… Niet teveel water (liever te weinig dan teveel) en je kunt ze zowel op en zonnige plek als op een schaduwrijke plek zetten. Daarnaast is de Airplant tegenwoordig een echte hit! Deze kleine plantjes zijn zelfvoorzienend, wat betekent dat je ze geen water hoeft te geven… De Airplant haalt zijn voedingsstoffen uit de lucht. Ideaal toch? Het enige wat ze nodig hebben is af en toe een kleine sproeibeurt met de plantenspuit, het liefst eens per week.

Zelfvoorzienende plant in stolp

Zelfvoorzienende planten zij dus populair, niet zo gek ook… Waarom zou je het jezelf moeilijk maken? Een leuke nieuwe ontwikkeling op dit gebied zijn zelfvoorzienende plantjes in stolpen en weckpotten, je ziet ze steeds meer! Zoals je ziet ben ik zelf ook in het bezit van zo’n mooi exemplaar. Dit plantje in stolp van Growing Concepts komt rechtstreeks uit Nieuw-Zeeland en staat symbool voor kracht! Het plantje onderhoud zichzelf door (net als de Airplant) zijn voedingsstoffen uit de lucht te halen. Dit plantje gaat gemiddeld zo’n 12 maanden mee, en je hoeft er dus eigenlijk niets voor te doen! Zet hem alleen niet in direct zonlicht, daar wordt deze plant niet zo blij van…

Glazen stolp

Ondanks dat het plantje symbool staat voor kracht, heeft hij een vrij fragiel uiterlijk. Dat vind ik nou juist zo mooi aan het plantje uit Nieuw-Zeeland. Ideaal ook dat hij verpakt is in een glazen stolp, zo zijn de schattige kleine takjes en blaadjes goed beschermd tegen onhandige katten die graag met hun snuit in mijn planten hangen. Deze plant kun je hier bestellen in de vtwonen shop!

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers