WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groene vleeseter in een weckpot

Het hebben van veel planten in huis is iets waar ik erg blij van word. Ik zou me een huis zonder planten eigenlijk niet eens meer voor kunnen stellen, en dat terwijl er toch echt een periode is geweest dat ik geen enkele plant in huis had. Onvoorstelbaar, toch?terrarium plantdiy terrarium plantdiy terrarium plant

Botanische trend

Toen de groene trend zijn intrede deed, was ik al heel snel verkocht. Wel is het vaak zo met trends dat ze een beetje (of heel erg) worden uitgekauwd en dat je er al vrij snel op bent uitgekeken als iedereen er mee aan de haal gaat.

In het geval van de groene en botanische trend was dit voor mij persoonlijk absoluut niet het geval. Ik zie al best een tijdje overal om me heen groen in interieurs van huizen, cafés, hotels, shops en restaurants. Het lijkt alleen maar meer te worden! Maar erop uitgekeken raak ik zeker niet! Groen blijft mij inspireren en fascineren. Tegenwoordig is het meer een ‘way of living’ geworden dan dat het alleen een trend is denk ik…

Planten verzorgen

Wel moet je er iets voor over hebben om je verzameling planten gezond en mooi te houden. Regelmatig water geven, maar ook het afnemen van de bladeren met een vochtige doek is eigenlijk een must. Dit schiet er bij mij, en ik denk dat ik niet de enige ben, nog wel eens bij in.
Als je iets minder tijd hebt voor de verzorging van planten is er altijd nog een terrarium dat ervoor zorgt dat het plantje zichzelf kan voorzien van zuurstof en vocht door de lucht in het terrarium te recyclen. Ik vind het een geweldige uitvinding! Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Plant jar

Ik kreeg deze plant jar van Green Lifestyle Store toegestuurd als DIY-pakketje en ging hier mee aan de slag. De weckpot, het plantje en het mos waren apart verpakt. Het groen was zo verpakt, dat je het nog best een tijdje kunt bewaren voor je er echt mee aan de slag gaat. Bij mij duurde het even voor ik met dit pakketje aan de slag ging en het mos en plantje zagen er nog steeds piekfijn uit.

Aan de slag

Nadat je de glazen pot goed hebt schoongemaakt, plaats je het mos op de bodem. In het midden laat je wat ruimte vrij voor het plantje die je er als laatste tussen duwt. Als alles redelijk stevig op zijn plek zit, sluit je de deksel en plaats je de pot op een lichte plek, maar niet direct in het zonlicht. Binnen no-time heb je dus een mooie ‘plant jar’ die maar weinig omkijken nodig heeft.

Stylen met terracotta en wit

Ik creëerde een groene verzameling bovenop de vintage secretaire die ik onlangs een make-over gaf met een pastelroze lak. Ik koos voor bloempotten in terracotta en wit omdat dit zo’n fijne combi is met roze en groen! Best fijn, zo’n plantje dat voor zichzelf zorgt. Heb ik weer wat tijd over voor de verzorging van mijn andere plantjes…

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers