WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo creëer je een urban jungle in de badkamer

De badkamer is vaak een ondergeschoven kindje in huis, herken je dat? Dit is nou eenmaal een plek waar je je ’s ochtends en ’s avonds aan- of uitkleedt, meestal met een beetje haast… En laten we eerlijk zijn, het liefst gooien we alles lekker op de grond, over de badrand of over een kruk of stoel. Toch zonde, want een mooie en opgeruimde badkamer draagt toch ook wel bij aan een goed begin of einde van de dag!

De bezem erdoor

Ook bij ons was de badkamer de laatste tijd niet op zijn best. Daarom besloot ik er eens even flink de bezem door te halen (lees: de rommel op een andere plek neer te leggen) en er weer iets moois van te maken. Ik verzamelde allerlei planten in huis, sleepte ze naar de badkamer en creëerde daar een kleine ‘urban jungle’. Van groen in huis word ik blij en van groen in de badkamer dus ook! Het geeft zo’n lekker tropisch sfeertje als je staat te douchen of lekker ligt te badderen omringd door allemaal groen!

Rotan en groen

Naast de bamboeladder en het bamboebadrekje, voegde ik nog twee rotan bijzettafeltjes toe voor een extra urban jungle gevoel. De Monstera kreeg een ereplaatsje op een hoge kruk en overal waar nog een plekje vrij was, voegde ik plantjes toe. Ook op het plankje boven de wastafel kwamen twee mini-vetplantjes, daar vind je altijd wel een plekje voor…

Urban jungle

De regel bij het creëren van een Urban Jungle in je interieur is: more is more! Houd je dus vooral niet in en verzamel lekker veel groen op één plek. Zo haal je de natuur echt een beetje naar binnen, wat niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook voor je gemoedstoestand! Ik verheug me namelijk nu al op dat heerlijke schuimbad omringd door dit natuurgeweld. Lekker kopje thee erbij, wierookje aan en ontspannen maar…

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers