kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Statement in huis met planten

Wanneer ik tijdens het shoppen plantjes tegenkom is het voor mij maar moeilijk te weerstaan om er niet eentje (of meer) mee naar huis te nemen. Gewoon vanwege de vorm of structuur van een plant en helemaal als ik deze nog niet in mijn plantencollectie heb! 

IMG_2619 IMG_2604

statement met planten

IMG_2601

Statement met planten

Wat me wel opviel de laatste tijd is dat ik wel erg vaak neig naar niet al te grote plantjes. Je neemt ze zo makkelijk mee, er is altijd wel een potje waar ze inpassen en ook altijd wel ergens een plekje in huis waar zo’n klein plantje past. Toch vond ik het tijd voor een groot (groen) gebaar in ons huis! Een statement met planten, gewoon doen! Dus ging ik op jacht naar twee mooie grote kamerplanten voor naast onze roze kast. Hier stond eerst altijd een vloerlamp maar na deze te hebben verkocht is hier nog niets voor in de plaats gekomen. Dit was dus de perfecte plek voor een groot groen gebaar.

Living plant

Ik koos voor de Calathea in twee verschillende varianten. De Calathea is een plant afkomstig uit Zuid Amerika en de bladeren hebben de meest prachtige patronen. Het bijzondere aan deze plant is dat hij ’s nachts zijn bladeren sluit en in de ochtend gaan ze langzaam weer openstaan. Hij gaat als het ware slapen en wordt daarom ook wel de “living plant” genoemd. Ik ben erg blij met het groene statement in onze huiskamer, vooral omdat dit zo mooi combineert met het lichtroze van de kast.

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers