WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Snelle stylingtips voor de kerst

Kerst staat alweer voor de deur, wat vliegt de tijd! Inspiratie op het gebied van kerstdecoratie is er wat mij betreft nooit te veel… Daarom in deze blogpost nog wat makkelijke stylingtips hoe je met weinig nog iets moois zou kunnen maken! Als je daar zin in hebt natuurlijk. Anders bewaar je deze ideetjes gewoon voor volgend jaar, toch? Het leuke aan kerstdecoratie is; het is vrij tijdloos. Heb je dit jaar geen tijd om aan de slag te gaan met versiering? Volgend jaar gewoon nog een kans! Gelukkig heb je voor deze decoratie niet heel veel nodig, waarschijnlijk heb je het zelfs al in huis.

Van kledinghanger naar kerstkrans

Als je een dunne metalen kledinghanger in huis hebt, kun je hier binnen een handomdraai een kerstkrans van maken. Houd de hanger vast bij het oortje en trek aan het midden van de onderkant zodat er een soort ruit ontstaat. Bind er wat takjes aan vast (misschien heb je nog wat over van een ander projectje) met ijzerdraad. Maak de krans af door bijvoorbeeld een hanger te maken van je mooiste kerstbal en wat houten kralen. Hang deze in het midden van de krans en klaar ben je!

Gedroogde sinaasappel

Met schijfjes gedroogde sinaasappel of citroen kun je allemaal leuke dingen doen. Kijk voor inspiratie maar eens op Pinterest! Snijd de sinaasappel in plakjes van ongeveer 3 mm en dep ze droog met wat keukenpapier. Warm de oven voor op 200 graden en doe de schijfjes voor 2-3 uur in de oven. Draai de schijfjes naar een uur even om. De schijfjes hebben daarna nog wel een paar dagen nodig om goed uit te drogen dus houd hier rekening mee.

Hang de gedroogde sinaasappelschijfjes bijvoorbeeld als hangers in je boom of aan een tak of gebruik ze voor de tafelstyling. Ik bond wat schijfjes om servetten en stak hier een kersttakje tussen. Weer eens wat anders!

Kerstslinger met groen

Omdat ik nog wat kersttakken over had van andere projectjes besloot ik hier een kerstslinger mee te maken. Ik bond verschillende takjes zoals dennentakken, eucalyptus en mistletoe takjes aan een dun stuk touw en hing deze boven ons bed. Hierbij hing ik nog een gezellig lichtjessnoer met sterren. Zo is de slaapkamer ook een beetje in kerstsfeer. Deze slinger maakt de slaapkamer, naarmate het donkerder wordt, steeds knusser!

Deze kerstdecoratie heb ik dus voornamelijk gemaakt met spullen die ik al in huis had… Ik ben er klaar voor, laat die gezellige kerstdagen maar komen!

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers