WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Plants on Pink

Een bekend fenomeen onder vele planten liefhebbers is het begrip “Plants on Pink”. Het Instagram account onder deze naam (een hit!) staat vol met talloze mooie plaatjes van planten in combinatie met roze. Zo mooi! "plants
"plants
"plants
Het Instagram account is opgericht door Lotte uit Utrecht. Zij besloot op een dag het account aan te maken, nadat ze langs een roze muur fietste waar planten voor stonden. Op Instagram kan iedereen meedoen door de hashtag #plantsonpink te gebruiken of door eigen beeld door te mailen.

Roze

Zelf ben ik ook erg gek op de kleur roze en natuurlijk op planten, van de combinatie van deze twee word ik dus ook erg blij… Ik besloot daarom mijn eigen Plants on Pink versie te maken tegen mijn roze muur, in onze kledingkamer (ik weet nog steeds niet hoe ik deze kamer anders moet noemen). De muur verfde ik een tijdje geleden al roze, wat de kamer een mooie warme gloed geeft. Ik had nog een groot stuk roze leer liggen waar ik nog grootse plannen mee heb. Nu gebruikte ik het als ondergrond voor de planten. Wat komen de planten dan eigenlijk mooi tot hun recht in zo’n setting! Ja ik begrijp Lotte wel, het is een top combi dat roze en groen!

Cactus

De plant die perfect past bij deze trend is de Ferocactus. Deze indrukwekkende cactus heeft prachtige roodroze stekels die nog eens extra opvallen wanneer hier zonlicht op valt. Ik vind hem echt prachtig! De Ferocactus kan in zijn natuurlijke habitat zo’n 3 meter hoog worden. Nou zal dat in je huiskamer niet zo snel het geval zijn en misschien is dat maar goed ook… Deze cactus staat graag op een lichte plek en het liefst ook nog vol in de zon. Dit komt omdat de Ferocactus oorspronkelijk uit warme gebieden komt. In tegenstelling tot veel andere cactussen, heeft dit exemplaar in de zomer redelijk wat vocht nodig zodat hij niet teveel uitdroogt. In de winter heeft de plant daarentegen pas water nodig als de aarde bijna helemaal is uitgedroogd. Het fijne aan cactussen vind ik, is dat ze zo lekker lang meegaan. Mits je ze wel een beetje goed verzorgd natuurlijk!

Je kunt de Ferocactus hier bestellen.

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers