kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Niks mis met een streep

Kom je ook bij de strepenclub? Marij van My Attic laat zich inspireren door een opvallende woontrend: overal strepen!

vtwonen | blog My Attic streep

Woontrend

Het is je misschien al opgevallen; strepen zijn hot! Marianne Luning maakte er al een mooie stylingproductie over voor vtwonen en ook op de interieurbeurzen in Parijs en Milaan was de streep niet weg te denken. Op Instagram is er door Theo-Bert Pot en Sabrina Visual zelfs een hashtag in het leven geroepen: #instagramstripesclub. Hoe leuk!

Stapelen

Met de strepentrend als inspiratiebron besloot ik er zelf ook mee aan de slag te gaan. Tijdens een bezoekje aan mijn plaatselijke kringloopwinkel zocht ik naar vazen, bloempotten en schalen met een strakke vorm. Ik combineerde verschillende vormen met elkaar en ging uiteindelijk naar huis met een glazen vaas en een glazen schaal.

Veelkleurig

Eenmaal thuis lijmde ik de twee objecten aan elkaar vast. De vaas dient nu als voet en de schaal als bloempot. De originele kleuren passen niet helemaal in mijn interieur dus besloot ik de bloempot over te spuiten in het wit. Het bovenste deel gaf ik een streeppatroon met behulp van tape. Hiervoor gebruikte ik restjes lak in verschillende kleuren. Na het verwijderen van de tape was ik blij verrast met het resultaat! De streep versterkt de geometrische vorm van de bloempot maar ook het streeppatroon van de Calathea.

vtwonen | eettafel blog My Attic
vtwonen | blog My Attic kleuren geel bruin

Overal strepen

Ik koos voor kleuren die doen denken aan de nazomer. Warme aardetinten die mooi afsteken tegen de kleur Rich Butterscotch op de muur. Ik merk dat ik nu opeens overal strepen zie; grappig hoe dat gaat met trends. Of je nu wil of niet, vaak word je er toch door aangestoken.

My Attic

My Attic - blogger - vtwonen

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

nog meer: bloggers