WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geef je keuken een nieuwe look met levend groen

Als je bekend bent met mijn blog MY ATTIC, dan is het je misschien weleens opgevallen dat ik niet zoveel laat zien van onze keuken. Dit is namelijk niet de allermooiste plek in ons huis. Onze keuken is niet afgrijselijk hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar echt fotogeniek kan ik hem ook weer niet noemen.Planten in keuken My AtticGroen en blauw servies Plant in mok My AtticPlant in kopje My Attic

Droomhuis

We hebben ervoor gekozen om niet al te veel aan deze keuken te doen, omdat we weten dat we in dit huis niet nog vele jaren zullen blijven. We dromen stiekem van een schattig oud huisje dat van binnen al wel is gerenoveerd door de vorige bewoners. Helemaal niet te veel gevraagd, toch? Ach, je moet blijven dromen vind ik! Dus om nu een hele nieuwe keuken in een huis te laten plaatsen waar je niet voor eeuwig blijft zitten, vind ik zonde.

Mini make-over

Wel verfde ik een paar jaar geleden de vergeelde kastjes weer fris wit en vervingen we de degelijke handgrepen met stoere leren grepen. Ook maakten de kastjes aan de muur plaats voor een paar planken, wat ervoor zorgde dat het geheel wat luchtiger oogde. En natuurlijk zijn deze planken ideaal om je mooiste pannen, servies en voorraadpotten op uit te stallen. Zo kwamen we toch een heel eind met onze keuken.

Groene accenten

Met wat kleine aanpassingen en fijne styling kun je van een wat saaie ruimte toch vaak echt iets leuks maken. Ik fleurde ons keukentje recent op met wat groene accenten. Natuurlijk kun je door middel van verse kruiden meer leven brengen in de keuken. Maar een gezellige kamerplant misstaat ook zeker niet in deze ruimte.

Stylen met vintage

Laat je creativiteit de vrije loop door bijvoorbeeld kopjes, kommetjes, potten en pannen te gebruiken als bloempot. Dit kan verrassend leuk uitpakken! Ik vond de felblauwe pan laatst bij de kringloop (waar anders) en gebruikte deze als bloempot voor mijn uitbundige ‘Calathea Leopardina’. Wat een prachtige kleur blauw hè?
Ik verving laatst trouwens bijna al mijn nieuwe servies voor tweedehands servies. Ik word elke keer weer blij van mijn kleurrijke verzameling vintage mokjes! Met het servies waar ik op uitgekeken was, maakte ik mijn zus en een vriendin weer blij.

Levend groen

Ook een vergiet kan prima functioneren als bloempot of plantenhanger. Houd er wel rekening mee bij het water geven, dat dit er ook weer aan alle kanten uit kan lopen. Ik houd hem altijd gewoon even boven de gootsteen (binnen handbereik!). Ik knoopte op vier punten een stuk touw vast aan het vergiet en hing het op aan een haakje dat al in de plank zat gedraaid. Als je wat praktischer bent ingesteld, kun je hier natuurlijk verse kruiden in zetten.

Je kunt dus heel gemakkelijk stylen met groen in je keuken, gewoon even kijken wat je al voor leuks hebt in je keukenkastjes. Ons keukentje kan er in ieder geval nog prima mee door de komende tijd!

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers