WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Langs de waterkant

Met een flesvaas in een raffia jasje uit Ibiza en Hollandse bermbloemen haalt Marij van My Attic de zomer in huis. 

vtwonen | blog My Attic - langs de waterkant

vtwonen | blog My Attic - langs de waterkant

Zonnige dagen

Tijd doorbrengen in de natuur is goed voor de mens, dat weten we allemaal. Toch vergeet ik soms wel eens hoe goed het me doet om buiten te zijn. Gelukkig leven we momenteel in de zomer en hebben we al kunnen genieten van mooie zonnige dagen! Ik heb het buiten zijn daarom ook weer herontdekt. Ook in de herfst kan ik erg genieten van de natuur met al die warme kleuren in combinatie met de laagstaande zon. Bij koud en regenachtig weer is naar buiten gaan natuurlijk wat minder aantrekkelijk. Toch ga ik aankomende winter vaker proberen ook met wat minder mooi weer naar buiten te gaan om wat natuur op te snuiven!

Wandelen

Met name wandelen vind ik heerlijk! Alleen of met mijn man, naar buiten en mooie nieuwe routes ontdekken in het avondzonnetje… Wandelen klinkt zo degelijk, maar voor mij werkt het heel rustgevend en vooral inspirerend! Heerlijk met een muziekje erbij of luisterend naar de fluitende vogeltjes. Ik woon in het Groene Hart en ben dus omringt door weilanden en mooie paden tussen de boerderijen door. Jaren geleden had ik hier een afkeer van, want ik wilde naar de grote stad! Nu kan ik deze rust juist heel erg waarderen en zou ik het liefst in zo’n boerderijtje willen wonen.

vtwonen | blog My Attic - langs de waterkant

vtwonen | blog My Attic - langs de waterkant

Anders kijken

Tijdens het wandelen kom ik de mooiste dingen tegen. Vooral langs de waterkant groeien prachtige bloemen, grassen en planten! Een tijd geleden plukte ik nog dikke pluimen tussen het riet vandaan, maar nu groeien en bloeien er juist weer allemaal mooie bloemen aan de kant van de weg zoals klaprozen, bereklauwen, fluitenkruid, koolzaad en van alles waar ik de naam niet van weet… Bij iedere wandeling gaan mijn handen jeuken om een mooi veldboeket bij elkaar te plukken. Zelfs uitgedroogde bloemen of takken krijgen hun charme als je er met een ander oog naar kijkt.

Souvenir uit Ibiza

Tijdens mijn vakantie op Ibiza kocht ik een glazen fles met een gevlochten jasje. In eerste instantie wilde ik hem gebruiken om olijfolie in te bewaren, maar als vaas is dit souvenir misschien wel nog leuker! Ik kocht een palmblad bij de bloemist voor dat zomerse gevoel en vulde dit aan met wat pluksels van mijn wandeling. Een eenvoudig boeketje, maar perfect voor in deze vaas! Je kan tegenwoordig de mooiste droogbloemen, takken en grassen kopen bij de bloemist, maar je kan deze dus vaak ook zelf vinden langs de waterkant of weg! Des te meer reden voor een fijne wandeling…

My Attic

Oh Marie

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit voortdurend, want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

nog meer: bloggers