WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY kerststukje in een puddingvorm

Vorig jaar schreef ik al een blog over mini-kerststukjes die ik maakte in vintage theekopjes. De bekende kerststukken zijn soms wat truttig, dat kan zeker anders. Al kan ik een beetje truttigheid op z’n tijd ook best waarderen hoor! Het maken van die mini-kerststukjes vond ik eigenlijk zo leuk om te doen dat ik er dit jaar weer mee aan de slag ging! Natuurlijk wel weer net even anders.

Puddingvorm van keramiek

Wanneer ik puddingvormen van keramiek zie liggen bij de kringloopwinkel, kan ik deze maar moeilijk laten liggen. Helemaal als het een variant is in een heerlijk snoepkleurtje. Een tijdje geleden vond ik er een paar in geel en blauw. Deze moesten natuurlijk mee. Wat ik ermee zou doen, was nog niet gelijk duidelijk. Dit weerhoudt mij er echter niet vaak van om iets dat ik mooi vind, bij de kringloop te laten liggen! En regelmatig ben ik daar erg blij om, omdat ik bij gebrek aan inspiratie vaak op mijn zolder tussen de kringloopvondsten weer op leuke ideeën kom.

Kerststukjes

Ik bedacht deze keer om de puddingvormen te gebruiken voor de mini-kerststukjes. Met behulp van een stuk oase (waar je de vormen gewoon omgekeerd induwt), kleine kaarsjes en wat kerstgroen, maakte ik van de puddingvormen gezellige kerststukjes. Ze kregen een plekje op de salontafel en die heerlijke kerstsfeer begon al helemaal tot leven te komen in de huiskamer zodra ik de kaarsjes aanstak.

Brandgevaar

Overigens raad ik je wel aan om de kaarsjes niet te lang aan te laten. Als je even niet oplet vliegt er misschien wel een takje in brand. Dan is de gezelligheid natuurlijk snel verdwenen… Gelukkig zijn ze zonder aangestoken kaarsjes ook erg leuk! Wil je ze langer laten branden, gebruik dan wat langere kaarsen.

Tip!

Heb je geen puddingvormen in huis? Zo’n kerststukje is net zo leuk in een schaaltje, een mok, blik of een mandje.

nog meer: bloggers