WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kattenhuis en plantenstandaard in één

The perks of being a blogger… Soms krijg je ontzettend leuke dingen opgestuurd! Zo vroeg blogger en groenliefhebber Mama Botanica mij of ik het leuk zou vinden om een Philodendron Hastatum te ontvangen. Zij mocht er namelijk een paar weggeven van kwekerij Eden Collection! Als mede groenliefhebber vond ik dat natuurlijk hartstikke leuk en zodoende werd de plant deze week bij mij thuisbezorgd.

Philodendron Hastatum

De Philodendron Hastatum is een plant met zilverachtige bladeren, daarom wordt hij ook wel ‘Silver Sword’ genoemd. Deze fijne en makkelijke plant is familie van de Monstera Delicosia die ook uit de Philodendron-familie komt. Je ziet ook wel overeenkomsten in de stevige stengels van deze planten. Qua verzorging is hij vrij makkelijk; aan één keer water per week heeft hij genoeg!

De Philodendron Hastatum kun je het beste niet in direct zonlicht of op überhaupt een hele lichte plek zetten. Deze plant groeit in de natuur oorspronkelijk onder het bladerdek van bomen en is dus niet veel direct zonlicht gewend. Iets om rekening mee te houden dus! Meer informatie over deze plant en de verzorging ervan vind je in dit blog inclusief filmpje van Mama Botanica.

Hip IKEA LURVIG kattenhuis

Naast dit leuke plantencadeau kreeg ik onlangs een heel leuk pakket opgestuurd van IKEA. In april introduceerde IKEA namelijk de LURVIG collectie, speciaal voor honden, katten en hun baasjes. De items uit deze collectie zijn functioneel en stijlvol in je interieur. Daar word ik nou blij van, en mijn katten natuurlijk ook! Dit kattenhuisje op pootjes mag dan ook zeker gezien worden!

Ik besloot hem naast de bank te zetten, onze katten zijn namelijk graag dichtbij hun baasjes. Al geldt dit voor bijna alle katten denk ik. Def vindt het kattenhuisje in ieder geval erg interessant, Mos daarentegen is nog niet zo nieuwsgierig… We geven het even wat tijd!

Omgedoopt tot plantenstandaard

De Philodendron Hastatum kreeg een plekje bovenop het IKEA LURVIG kattenhuisje waardoor deze gelijk ook kon dienen als plantenstandaard. Het kussentje dat bij het kattenhuisje werd geleverd liet ik weg, aangezien Def er anders niet in past met zijn dikke billen 😉 Ook fijn is het kleine krabkleedje dat is bevestigd op het huisje. Zo kan Def zijn klauwen eens hierin zetten in plaats van in de bank…

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers