WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo haal je de Jungalow Style in huis

Al sinds ik begon met mijn blog ben ik een groot fan van blogger, designer en stylist Justina Blakeney. Haar stijl staat wereldwijd bekend om de combinatie van groen, bohemian invloeden, prachtige uitgesproken kleuren en een mix van prints.jungalow style plantenjungalow style plantenjungalow style planten

Jungalow Style

Justina kwam met haar eigen begrip de ‘Jungalow Style’ en deelt haar ideeën op haar blog The Jungalow. Ondertussen is Justina Blakeney uitgegroeid tot een heus merk, schreef ze boeken, ontwikkelde ze haar eigen wooncollectie met meubels, textiel, woonaccessoires, behang en ga zo maar door! Ik ben dus, volkomen logisch, niet de enige fan van Justina!

De Jungalow community

Deze ‘Jungalow Style’ is een inspiratiebron voor veel van haar volgers die hun eigen Jungalow thuis weer delen met de hashtag #jungalowstyle. Hiermee creëert ze dus een beetje een community, net als bloggers Judith & Igor dat deden met hun Urban Jungle Bloggers.

Zo creëer je de Jungalow Style

Zelf kun je, zonder al teveel moeite, ook jouw eigen Jungalow Style creëren thuis. Essentieel hiervoor zijn natuurlijk planten, het liefst lekker veel. Varieer in grootte, vorm en structuur en maak hiermee een grote groep. Combineer dit met rotan of rieten meubels en accessoires of bijvoorbeeld een kleurrijke kelim. Wil je het nog bonter maken? Voeg hierbij dan een aantal (tropische) prints en een hoop kleur toe.

Kast vol groen

Ik creëerde mijn eigen Jungalow Style met deze vintage rotankast die perfect bij deze stijl past. Ik verzamelde een groot deel van mijn planten bij elkaar en deze gingen met z’n allen bovenop de kast. Wil je nou nog een stapje verder gaan, zet dan ook planten ín de kast! Zoals je ziet geeft dit een superleuk effect, en als je de ruimte hebt, waarom niet?! Je zou zelfs planten in de lades van de kast kunnen zetten. Zorg er dan wel voor dat ze groot genoeg zijn en genoeg licht kunnen vangen.

Aangestoken en geïnspireerd door Justina ga ik nu maar eens op zoek naar een mooi kleurrijk Berber-tapijt voor in onze woonkamer…

Shop de Jungalow Style

Net zo’n fan van de Jungalow Style als My Attic? In de shop vind je heel wat inspiratie om die jungalow style in huis te halen!

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers