WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Haal de herfst in huis met herfstgroen

Het is inmiddels wel duidelijk dat het herfstseizoen is begonnen. Wat heeft het de afgelopen tijd geregend! Opeens was het er, dat nieuwe seizoen… Het is altijd een beetje dubbel. Aan de ene kant willen we eigenlijk nog geen afscheid nemen van de zomer, aan de andere kant verlangen we ook al best weer naar die knusse donkere dagen. Lekker cocoonen op de bank met kaarsjes aan…

Schoonheid van de herfst

Vorig jaar begon de herfst wat later weet ik nog. Wat ik me ook nog goed kan herinneren, is dat ik me toen voor het eerst echt realiseerde hoe mooi het herfstseizoen eigenlijk is! Nee, ik houd absoluut niet van regen. Maar wel van de verkleurende bladeren aan de bomen, de zon die zich toch nog af en toe laat zien en wat lager staat. Ik kan de herfst steeds meer waarderen!

Herfst in huis

Om ook binnen al een beetje in de herfstsfeer te komen, kocht ik twee nieuwe planten bij het tuincentrum. Altijd een heerlijke plek om even rond te neuzen vind ik! Zoals ik waarschijnlijk al eerder heb gezegd; planten blijven mij fascineren. Ik vind het zo bijzonder wat voor een kleine (of grote) kunstwerkjes dit soms zijn. Wanneer je de bladeren van een plant goed van dichtbij bekijkt, zie je zoveel mooie details, kleuren en patronen.

Calathea en Fittonia

Deze keer viel mijn oog op de donkerpaars gekleurde Calathea die, hoe wonderlijk, dan wel weer één groen blad had. De bladeren van deze plant zijn prachtig met een patroon dat er wel opgeschilderd lijkt te zijn. Daarbij vond ik de felgekleurde Fittonia, die natuurlijk erg opvallend is met zijn rode blaadjes.

Kleurenpalet

Om in het warme kleurenpalet te blijven, kregen mijn nieuwe planten een plekje in twee terracotta bloempotten. Tegen de groene muur in onze slaapkamer knallen ze echt ‘van het doek’! Laat die herfst maar komen hoor…

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers