WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groene leeshoek om uren in te relaxen

Een tijdje geleden creëerde ik een gezellig zithoekje in de huiskamer met mijn favoriete fauteuil en een nieuwe gouden lamp waarvan, heel handig bij het lezen, de spotjes verstelbaar zijn. Ik zag mezelf al helemaal zitten, uren lezend in een goed boek of bladerend in mooie tijdschriften.Roze leeshoek van My Attic met plantenAlocasia Polly plant in zithoek My AtticMarij van My Attic in haar leeshoek

Toch heb ik nog niet veel tijd doorgebracht in deze leesstoel, er miste iets! Ik besloot wat extra planten toe te voegen om een heerlijke groene leeshoek te creëren en het geheel wat meer aan te kleden.

Plantenstandaard

De DIY plantenstandaard die ik eerder maakte voor vtwonen is ideaal voor in de hoek achter de fauteuil. Daar voor kwam een lagere plantenstandaard met wederom een opvallende plant genaamd ‘Alocasia Polly’ erop. Met verschillende plantenstandaards creëer je direct een leuk en speels effect door het hoogteverschil.
Bovenop de kast kwam nog een gezellige ‘Epiphyllum Anguliger’, een favoriet vanwege de bijzondere ‘zig-zag’ bladeren. Deze groene oase begon er al een stuk aantrekkelijker uit te zien!

Fauteuil in een nieuw jasje

Nog een goede reden om tijd te spenderen in deze hoek, is het feit dat ik de fauteuil geheel zelf opnieuw heb gestoffeerd. Wel met behulp van een cursus, want hier had ik nog geen kaas van gegeten. Nu begrijp ik ook waarom het vrij kostbaar is om een meubel te laten stofferen.
Tijdens 7 of 8 lessen heb ik de stoel volledig ontleed en weer opnieuw voorzien van een stevige zitting, rugleuning en een mooie nieuwe stof van het Nederlandse merk Febrik. Wat was ik aan het einde van de cursus blij met het resultaat! En nog steeds… Ik moet zeggen, hij zit ook heerlijk!

Tijd om te niksen

Met de toevoeging van een paar middelgrote planten in combinatie met verschillende plantenstandaards is deze leeshoek nu nog knusser dan dat hij al was. Nu mezelf nog wat tijd gunnen om hier gewoon even lekker te niksen. Want dat is vaak nog best lastig, niks doen!

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers