WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groene genen

Die groene vingers van mij (voor zover ik die heb) heb ik eigenlijk gewoon van mijn moeder. Dat besefte ik me nooit echt maar sinds een paar jaar groeit het aantal planten bij mijn ouders thuis gestaag! Ik kan me wel herinneren dat we vroeger (toen ik nog klein en onschuldig was) altijd wel planten in huis hadden. Maar heel veel waren het er niet. Het leuke is dat, door de plantenhype, de liefde voor planten bij mijn moeder weer helemaal is aangewakkerd!

Planten verzameling op een lage kast bij MY ATTIC thuis

Plantenverzameling

De plantenverzameling bij mijn ouders is dus flink aan het groeien! Ik ben bijna een beetje jaloers op de groene vingers van mijn moeder… Ik weet niet hoe ze het precies doet, maar werkelijk elk plantje groeit als kool en ze heeft het stekken ook weer heruitgevonden. Vetplantjes, pilea’s; ze worden met geduld gestekt en in de gaten gehouden. Op steeds meer plekken in de huiskamer zie ik kleine plantenfamilies ontstaan.

Stippenplant en Afrikaanse kunst bij MY ATTIC thuis

Vroeger

Mijn moeder vertelde laatst dat het in haar tijd ook heel normaal was om planten in huis (of op kamers) te hebben. Ook toen werd er al flink gestekt. Zij verplaatste haar planten regelmatig naar het balkon om ze de zon of regen op te laten vangen. Die plantenliefde was er dus altijd al wel… Planten als de pilea en de calathea waren vroeger ook al erg populair, net als de cactus. En wij maar denken dat we ontzettend origineel zijn met z’n allen 😉 Nou oké, we weten natuurlijk wel dat we niet de eerste zijn… Maar soms vergeet je dat even! En mijn moeder wordt op haar beurt weer geïnspireerd door de plantentrend van nu, hoe leuk is dat?!

Potjes van de kringloop

Ook mijn liefde voor de kringloop heb ik niet van een vreemde. Mijn moeder koopt bijna al haar bloempotten en schaaltjes bij de kringloop. Hier vind je namelijk prachtige exemplaren voor een prikkie. Mooie kommetjes en borden in blauw- en groentinten worden als schaal gebruikt voor onder de potten. Topidee als je het mij vraagt. Ik ben benieuwd hoe groen het over bijvoorbeeld een jaar bij mijn ouders is! En wat nou het geheim van mijn moeder is om al die planten zo gezond te houden, dat ga ik toch eens aan haar vragen…

My Attic

My Attic - blogger - vtwonen

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

nog meer: bloggers