kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groene boerderij Babylonstoren in Zuid-Afrika

Ik ben alweer een paar weken terug van mijn reis door Zuid-Afrika samen met mijn vriend. Wat hebben we een heerlijke tijd gehad en veel mooie dingen gezien! Het landschap en de natuur in Zuid-Afrika is zo mooi en zo gevarieerd, soms waanden we ons even in Italië of Frankrijk. Ons uitzicht varieerde van hoge bergen tot groene wijngaarden of juist weer het echte plattelandsgevoel inclusief grazende koeien aan ons terrasje.babylonstoren huis
babylonstoren hangplantenbabylonstoren plantbabylonstoren cactussenbabylonstoren planten pot

Rondreis

Na ongeveer een week in het kleurrijke en inspirerende Kaapstad, reden we door naar een klein dorpje Hopefield, waar we in een waanzinnig guest house sliepen van een echte verzamelaar. Een geweldig interieur dus! Daarna verbleven we twee nachtjes in de wijnstreek Stellenbosch, waar je uiteraard kunt genieten van de prachtige wijnvelden en wijnboerderijen.

Hotspot Babylonstoren

Een hotspot die ik zeker niet over wilde slaan was Babylonstoren. Een groene boerderij waar je kunt slapen, lunchen en dineren, en waar je van spa treatments, wijntours, workshops en garden tours kunt genieten. Echt een geweldige plek waar je je makkelijk een paar uurtjes kunt vermaken. Wij begonnen met een wel heel gezonde lunch in ‘The Green House’, een prachtige kas die vol staat en hangt met groen. Hier konden wij buiten, in de schaduw van de bomen, even wat eten en ons met behulp van de (ook al zo mooie) plattegrond oriënteren wat we allemaal wilden zien.

Boerderijleven

Op de boerderij is namelijk heel veel te zien. Er is een grote cactustuin genaamd ‘Prickly Pear Maze’, en een tunnel gemaakt van bamboe waar je allerlei verschillende bonsaiboompjes kunt bewonderen met elk een eigen naam, leeftijd en verhaal. Er worden talloze verschillende groente- en fruitsoorten verbouwd, er lopen kippen en eenden rond, je kunt verdwalen in een doolhof en ga zo maar door… Als je uitgegeten en uitgewandeld bent, kun je jezelf nog even verwennen met wat leuke souvenirs of heerlijk geurende crèmes en zeep in de Farm Shop.

We hadden een heerlijke en relaxte middag en ik zou deze plek iedereen aanraden als je ooit eens de kans krijgt! Nu kun je alvast een beetje genieten van de foto’s…

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers