WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In de feeststemming met een Eucalyptus krans

Begin jij ook al steeds meer in de feeststemming te komen? Ik heb er helemaal geen moeite mee dat de tuincentra al voor de helft bestaan uit een kerstafdeling. Ook zie ik online zo hier en daar al wat kerstinspiratie voorbij zie komen, heerlijk! Het liefst zou ik nu al beginnen met het versieren in huis, maar dan is de lol er tegen die tijd misschien al wel een beetje af…

Subtiele feestversiering

Om alvast te kunnen genieten van een beetje feestelijkheid in huis koos ik om te beginnen voor wat subtiele versiering. Ik bracht weer een bezoekje aan het tuincentrum, in deze tijd dus ook al een feestje, en ging op jacht naar mooie eucalyptustakken. Voorheen kende ik eigenlijk alleen de ‘bekende’ eucalyptustakken met de wat ronde, bijna pastelgroene, blaadjes.

Nieuwe soorten

De laatste tijd zag ik toch steeds meer verschillende soorten Eucalyptus voorbijkomen. Waarschijnlijk niets nieuws voor velen, maar voor mij nog wel een beetje. Ik zag tot mijn blijdschap dan ook veel verschillende soorten staan bij het tuincentrum (bijvoorbeeld met hele kleine blaadjes) en nam twee verschillende soorten mee naar huis. Ook nam ik nog een bosje met takken van de Asparagus plant mee, zo mooi en fragiel zijn deze!

DIY: simpele krans met groots effect

Eerder deze week vond ik bij Sostrene Grene al een grote gouden ring waar je gemakkelijk een krans mee kunt maken. Samen met een kniptangetje en wat ijzerdraad kon ik aan de slag. Je kunt de metalen ring natuurlijk helemaal in de rondte bedekken met groen, maar je kunt de ring ook gedeeltelijk versieren. Ik koos voor het laatste en centreerde het meeste groen rechtsonder in de ring. Als je het geleidelijk uit laat lopen over de ring, krijg je een erg mooi effect. Je kunt hierbij eventueel ook bloemen gebruiken of zelfs extra versiering zoals kleine kerstballen… Voor nu hield ik het bij enkel de Eucalyptus.

Laat de feestdagen maar komen!

Ik hing de krans boven onze nieuwe vintage kast die ik in Frankrijk vond en stak de overige takjes nog in een aantal vazen. Wat kaarsen erbij en ik begin al helemaal in de kerststemming te komen! Je kunt die feestdagen maar beter zo lang mogelijk rekken toch?

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers