WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Etnische slaapkamer met een botanische touch

Afgelopen dinsdag ging de vt wonen&design beurs van start. Altijd weer een heerlijke plek om inspiratie op te doen op het gebied van wonen, trends, kleuren en materialen. Net als vorig jaar mochten ik, Souraya, Wimke & Theo-Bert ook dit jaar weer een stijlkamer ontwerpen voor de Flexa-stand. Zo’n ontzettend leuke manier om je creativiteit de vrije loop te laten en echt iets van jezelf te laten zien!

Zuid-Afrika als inspiratiebron

Ik ging aan de slag met de slaapkamer en was al vrij snel geïnspireerd door onze reis door Zuid-Afrika afgelopen januari. Het is eigenlijk onmogelijk om niet geïnspireerd terug te komen van zo’n reis! Het kleurgebruik, de natuur, patronen en creativiteit hebben een grote indruk op mij gemaakt.

In de slaapkamer liet ik dit terugkomen door gebruik te maken van houten beelden en maskers en grafische, etnische patronen. En natuurlijk door het geheel af te stylen met mooie groene planten, die ik kortgeleden persoonlijk uit mocht zoeken in de gigantische kas van VDE Plant. Zo leuk om eens in zo’n grote, groene kas rond te kijken!

Bijzondere planten

Op de foto’s zie je de bijzondere plant ‘Alocasia Lauterbachiana’ met prachtige donkere stelen. Bovenop het hoofdbord zie je een klein koffieplantje staan en op het nachtkastje zie je de ‘Peperomia Rain Drop’, die erg lijkt op de Pilea. Een mooi Monstera-blad in een vaas mocht niet ontbreken natuurlijk. In de ronde plantenhanger zie je nog een klein vetplantje.

Finishing touch

Om het af te maken, gebruikte ik een kussen van HKliving met een mooie palmprint. Wat was ik blij toen de stijlkamer helemaal afgestyled was. Best bijzonder om iets waar je al een tijdje in je hoofd mee bezig bent geweest, tot leven te zien komen!

Ik ben benieuwd of jij de vt wonen&design beurs hebt bezocht en wat je ervan vond!

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers