WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een groen stilleven

Het maken van stillevens vind ik een erg fijne bezigheidstherapie… Schuiven met ondergronden, props en attributen, spelen met vormen en kleur, net zolang tot je de in jouw ogen mooiste compositie hebt gecreëerd! Het werkt best rustgevend vind ik zelf, misschien vind ik het daarom ook zo fijn om te doen! Zo creëerde ik voor dit blog ook 3 groene stillevens, eigenlijk in een spontane en creatieve bui. Misschien werkt het dan ook wel het beste, als je er niet teveel over nadenkt. Dat is met wel meer (vooral creatieve) activiteiten het geval toch?my attic planten stillevenmy attic geperforeerd bladmy attic groot blad

Kleine kunstwerkjes

Ik ben altijd erg gefascineerd door de schoonheid van bloemen en planten. De vormen, kleuren en structuren… Het zijn soms net kleine kunstwerkjes! Daarom besloot ik om wat bladeren en bloemen in huis te verzamelen om hiermee mooie composities te maken. Het ene blad kwam uit een vaas, het andere knipte ik van een plant af. Ik had nog een paar grote vellen papier liggen in verschillende kleuren die perfect van pas kwamen voor deze creatieve uitspatting. Na een plekje in huis te hebben opgezocht met mooi daglicht, kon ik beginnen met het maken van een paar stillevens.

Met de vellen papier creëer je gemakkelijk een grafisch lijnenspel of gekleurde vlakken die elkaar overlappen. Zo heb je al snel een interessante ondergrond voor je stilleven. Ik maakte eenvoudige composities als ondergrond zodat de bloemen en bladeren goed tot hun recht zouden komen. Door blauw en lila te combineren met de groene bladeren ontstond er een lekker fris kleurbeeld. Ik ging aan de slag met een perforator en sneed met een scherp mes bladeren en bloemen door de helft… Na eindeloos heen en weer geschuif kwam ik tot deze drie stillevens.

Stilleven

En wat doe je dan met zo’n stilleven? Je hoeft er natuurlijk helemaal niets bijzonders mee te doen! Wees er trots op en experimenteer ermee! Maar je kunt ze natuurlijk ook uit (laten) printen op mooi papier en ze als poster aan je muur hangen, inlijsten, prikken op je prikbord of versturen als ansichtkaart! Wat zo leuk is aan het maken van stillevens, is dat het bijna altijd kan, waar je ook bent! Als je op een andere manier gaat kijken naar dingen die je tegenkomt in het dagelijks leven, krijgen ze misschien wel een andere betekenis. Door te letten op vorm, kleur en structuur kunnen alledaagse dingen ineens heel bijzonder worden. En mislukken kan bijna niet, uiteindelijk gaat het toch ook gewoon om het creatieve proces?

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers