WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: zelf een plantenhanger maken

Ik zou mijn stijl niet als ‘bohemian’ omschrijven, maar een beetje boho op zijn tijd kan ik zeker wel waarderen! Ik heb dan ook een zwak voor rotan, riet en bamboe, wat helemaal past bij deze stijl natuurlijk.

Rotan en rieten kringloopvondsten

Regelmatig kom ik bij de kringloop leuke items tegen zoals rotan stoelen of krukjes, maar ook gevlochten rieten manden in allerlei soorten en maten kun je hier heel goed vinden. Ondanks dat deze items vaak een retro sfeertje met zich meebrengen, kun je hier, met de juiste styling, hele leuke dingen mee doen!

Rieten manden

Op Instagram kwam ik laatst een plaatje tegen van een plantenhanger gemaakt van een mand. Precies zo’n mand, daar had ik er nog twee van liggen… Dit plaatje bracht mij dus gelijk op het idee om een plantenhanger te maken met deze rieten manden.
Je kunt eigenlijk vrij eenvoudig een plantenhanger maken van heel veel voorwerpen (als er maar een plant in past natuurlijk). Je knoopt er gewoon een aantal touwtjes aan vast en hangt het vervolgens op aan een haak in het plafond.

Plantenhanger maken

Precies dit deed ik dus ook met de twee rieten manden. Ik knoopte een katoenen koord vast op drie punten van de mand en bracht deze drie koorden samen, om hier vervolgens ook weer een knoop in te leggen. Ik gebruikte een leren schaatsbandje dat ik nog had liggen als lus om de plantenhanger mee op te hangen. Onder de eerste mand kwam de tweede mand en die werd op dezelfde drie punten vastgeknoopt.

Groene blikvanger

Doordat de plantenhanger uit twee lagen bestaat, heeft hij wat meer body en valt hij dus ook wat meer op; fijn! De plantenhanger kwam op mijn werkplek naast mijn bureau te hangen. Groen is goed vertegenwoordigd in deze kamer zoals je ziet!

Als je dus nog wat manden hebt liggen, of je hebt zin in een bezoekje aan de kringloop, ga dan zeker aan de slag met deze DIY. Ik was denk ik in een kwartier klaar met dit projectje. Makkelijker dan dit wordt het bijna niet!

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers