WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY kerstballen met groen

Is het jaar bij jou ook zo snel gegaan? Zoveel plannen & to-do’s die nog op het lijstje staan? Desondanks is het nu tijd om een beetje rust te nemen en te genieten van de feestdagen! Zo net voor de kerst deel ik graag nog even een makkelijke kerstballen diy met jullie… Grote kans dat je al wel wat mooie kersttakken in huis hebt gehaald en anders knip je gewoon wat takjes van de kerstboom.DIY kerstballen met groenDIY kerstballen met groenDIY kerstballen met groenDIY kerstballen met groen

Wat heb je nodig?

– glazen kerstballen
– kerstgroen zoals eucalyptus en dennetakken
– dun draad

Easy does it

Haal het kopje voorzichtig van de kerstbal af, knip een klein takje af en duw deze in de glazen kerstbal. Plaats het kopje weer terug op de bal en klaar ben je! Je kunt de kerstballen in de boom hangen alleen is de kans dat ze wegvallen tussen al het groen wel aanwezig. Als je een mooie grote tak in huis hebt kun je deze in een vaas zetten en de ballen hier aan ophangen. Ik koos ervoor om er een soort hangmobiel van te maken door de ballen aan een dun koordje op verschillende hoogtes op te hangen. Ze hangen nu te pronken in mijn slaapkamer waar het groen erg mooi uitkomt tegen de witte muur.
Je kunt de ballen ook gebruiken als origineel cadeautje. Doe er nog een mooie spreuk in, verpak het in een mooi doosje en je maakt gegarandeerd indruk!

Fijne feestdagen!

Wil je naast deze kerstballen DIY nog meer inspiratie voor groen in huis? Volg dan mijn vtwonen ♥ BOTANIC Pinterestboard!

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers