WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY boho mand

Ik ben alweer een paar weken terug van mijn vakantie op Ibiza. Samen met een vriendin heb ik hier een weekje heerlijk genoten van de zon, de stranden, het touren met de auto en natuurlijk het heerlijke eten en niet te vergeten: de cocktails! Boho manden

Boho manden

Shoppen

Wat je op Ibiza natuurlijk ook erg goed kan is shoppen… Lekker rondstruinen in leuke kleine boetiekjes, op markten of juist in een groot woonwarenhuis zoals SLUIZ. Tijdens een bezoek aan 1 van de fijne stranden op Ibiza kwamen mijn vriendin en ik langs een erg leuke kraam met te gekke spullen als handgemaakte tassen, riemen en sieraden. Ook stonden er mandjes met felgekleurde kwastjes aan de randen. Hier werden vooral sieraden in gepresenteerd. Deze mandjes liet de verkoopster van de kraam maken in Marokko vertelde ze. Helaas waren deze kleurrijke mandjes niet te koop. Ik keek er nog eens goed naar en dacht: “dit kan ik toch ook gewoon zelf maken?”. En dus deed ik dat!

DIY boho mand

Ik had nog wat manden staan die ik ooit kocht bij de kringloopwinkel, een prima plek als je op zoek bent naar leuke mandjes voor een prikkie! Daarbij haalde ik twee bollen wol in de kleuren roze en koraalrood waar ik de kwastjes van maakte. De kwastjes zijn heel eenvoudig te maken. Je wikkelt de wol om drie vingers (wijs-, middel-, en ringvinger), haalt daarna een los touwtje tussen de twee bovenste vingers door, bind het touwtje om de wol en maakt een strakke, dubbele knoop. Daarna knip je de onderste, lange lussen door zodat er een kwastje ontstaat. Als je genoeg kwastjes hebt gemaakt gebruik je naald en draad om de kwastjes aan de manden vast te stikken. Klaar zijn je boho manden! Juist de wat fellere kleuren wol vind ik mooi in combinatie met het groen van de planten en het geeft een lekker zomers gevoel maar je kunt natuurlijk ook voor neutrale kleuren als crème, grijs of zwart kiezen.

Cactus

Om de grote mand op te vullen koos ik voor mijn grootste cactus, en ook een beetje omdat de cactus op dit moment woonplant van de maand is! Door gebruik te maken van cactussen, versterk je het boho gevoel natuurlijk nog meer. Ik combineerde de cactussen met een Aloë Vera plant en een kleine klimop. Ik wordt erg blij van mijn nieuwe kwastige manden die me ook een beetje terug doen denken aan mijn vakantie op Ibiza…De leuke geprinte dozen kocht ik trouwens laatst bij Ikea, ik vind ze zo leuk omdat ze me doen denken aan een luipaard print!

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers