WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: bloempotten met betonlook

Makkelijke zelfmakers, wie houdt er niet van? Een paar weken geleden deelde ik al een makkelijke DIY voor het maken van een plantenhanger. Deze week dus weer zo’n makkelijk projectje!

Terracotta bloempotten beschilderen

Ik beschilder regelmatig terracotta bloempotten in verschillende kleuren die ik op dat moment mooi vind. Ik gebruik hiervoor muurverf en heb vaak nog wel een terracotta bloempot staan. Zo heb je in een handomdraai een nieuwe bloempot zonder al te veel geld uit te geven!

Betoneffect

Een tijdje geleden kwam ik bij de bouwmarkt een bijzondere spuitbus tegen waarmee je een soort betoneffect (officieel heet het steeneffect) kunt creëren op verschillende materialen. Ik vind het leuk om dit soort dingen uit te proberen, dus nam ik hem mee!

Het leek me leuk om dit betoneffect te gebruiken op een paar bloempotten die ik nog had staan. Eerst spoot ik de bloempotten wit met een primer. Zo hecht de verf met steeneffect ook beter en heb je een mooie witte onderlaag. Als de laag primer goed is opgedroogd, kun je de eerste laag steeneffect aanbrengen. Werk met meerdere dunne lagen over elkaar, zo bereik je het mooiste resultaat! Als de lagen steeneffect zijn gedroogd, zijn de potten klaar voor gebruik.

Ereplekje in de hal

Ik gaf de twee potjes met betonlook een plekje in de hal. Op het kastje tegenover de voordeur krijgen planten de juiste hoeveelheid licht zonder direct in het felle zonlicht te staan. Een ideaal plekje voor veel planten dus! Leuk, zo’n spuitbus waarmee je verschillende materialen zo een andere look kunt geven. De verf met steeneffect kun je ook gebruiken op hout en metaal. Leuk om eens uit te proberen, toch?

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers