WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Botanisch boeket: 3x groen in een vaas

Steeds meer mensen worden tegenwoordig blij van een huis met groene accenten. Het naar binnen halen van de natuur heeft een positief effect op onze gemoedstoestand. En we vinden het natuurlijk ook gewoon erg mooi! Botanisch boeket: groene bladeren in gekleurde vazenBotanisch boeket in vintage vazenMonstera-blad in een vaas

Stylen met groen

Naast het stylen en decoreren met kamerplanten in je interieur, is het ook erg leuk om groen op andere manieren terug te laten komen in je inrichting. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van botanische prints in behang of mooie posters. Je kunt zelfs een mooi groen blad inlijsten. Ik heb dit zelf weleens uitgeprobeerd, dit bleef best een tijdje goed!

Groen in een vaas

Een andere leuke manier om te stylen met groen in huis is door een aantal verschillende groene bladeren of takken in een vaas (of in meerdere vazen) te zetten. Hiermee creëer je een instant tropisch sfeertje! Ik kocht een paar mooie groene bladeren bij de bloemist, ze werden hier zelfs even voor me opgepoetst voor een prachtige glans.

Monstera-blad

Het welbekende Monstera-blad is nog steeds favoriet bij mij… Ondanks dat deze populaire plant wel erg vaak voorbij komt op bijvoorbeeld Pinterest en Instagram mag het de pret niet drukken. Ben je bekend met de hashtag #monsteramonday? Niet voor niets is deze plant zo populair natuurlijk, want het is gewoon een prachtige plant met fantastisch mooie en grote bladeren…

Vazenparade

Het kost je in principe dus bijna niets! Verzamel wat vazen bij elkaar en vul deze met de groene bladeren. Ben je niet in het bezit van een mooie verzameling vazen? Ik blijf het maar zeggen; bij de kringloop hebben ze er genoeg!

3x groen in een vaas

Ik maakte eerst een vrolijke en kleurrijke setting op onze salontafel in de huiskamer. Ik zorgde ervoor dat de bladeren nog wel een beetje ‘lucht’ kregen door niet alle vazen te vullen. Zo komen de bladeren mooi tot hun recht. Echt fijn zo’n botanisch boeket op de tafel.

Omdat ik nog niet ‘uitgestyled’ was, ging ik ook aan de slag met wat mooie vintage vazen in neutrale kleuren. Natuurlijk wel tegen een okergele muur, want ik heb nou eenmaal een beetje kleur nodig! Zo’n groepje vintage vazen met verschillende vormen en structuren, ik word er blij van. En al helemaal met die frisse groene bladeren erbij.

Mooi van eenvoud en het kost je nog minder moeite: 1 mooie vaas met een groot groen blad erin! En zie je hem shinen, het Monstera-blad?

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers