WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3x stylen met bloempotten

Persoonlijk vind ik het erg leuk om regelmatig veranderingen aan te brengen in mijn interieur. Of het nou grote veranderingen zijn zoals het verschuiven van meubels of bijvoorbeeld het aanschaffen van een nieuwe kast, of kleine veranderingen door te spelen met accessoires en kleur. Wanneer je te lang tegen hetzelfde aankijkt in je interieur kan dit gaan vervelen, veranderingen houden het spannend en meestal wordt het er ook wel beter van. Zo niet, dan is er gelukkig meestal nog wel een weg terug!Stylen met bloempotten

Stylen met bloempotten

Stylen met bloempotten

Bloempotten van keramiek

Als liefhebber van keramiek zal het je misschien niet verbazen dat ik een flinke verzameling servies, vazen en bloempotten in huis heb. Het meeste keramiek vind ik op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Sinds ik mijn online shop heb geopend, heb ik ook altijd een excuus om die mooie bloempot of dat schattige theepotje (mijn vriend kan ze niet meer zien) mee te nemen! Het voordeel hiervan is wel dat je erg makkelijk veranderingen kunt aanbrengen door bijvoorbeeld een compleet andere look te creëren met bloempotten. Dit deed ik dan ook drie keer op mijn vintage Tomado wandrekje waar een deel van mijn verzameling planten staat.

Prints, vormen en structuren

Als eerst koos ik voor bloempotten in de kleuren wit, zwart en groen. Zoals je ziet zorgt dit voor een rustig en fris geheel. Deze kleuren combineren ook erg goed met de lichte blauwgrijze muur waar het rekje tegenaan hangt. De aandacht gaat nu vooral naar de planten maar door de prints, vormen en structuren van de bloempotten met elkaar te mixen krijg je toch een spannende look. Als tweede variant ging ik voor een wat vrolijker en meer uitgesproken combinatie. Ik verzamelde een aantal van mijn gekleurde potjes en koos voor de kleuren okergeel, roze en mintgroen. Een aantal witte bloempotten ertussen geven het geheel een frisse basis waardoor de kleuren nog beter naar voren komen. Hier wordt ik nou vrolijk van! De terracotta potten beschilderde ik een tijdje geleden voor vtwonen en ik ben er nog steeds erg blij mee!

Tijdloos

Als laatst koos ik voor de combinatie wit, terracotta en een klein beetje zwart. Het warme terracotta combineert ontzettend goed met het groen van planten. Juist boven het vintage seventies ladekastje past deze combinatie erg goed. Deze samenstelling van bloempotten is tijdloos maar alles behalve saai! Welke combi is jouw favoriet? Heerlijk vind ik het om zo bezig te zijn in huis, herken je dat gevoel?

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers