WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mini kerststukjes

Het is December, wat mij betreft (en ik ben vast niet de enigste) de leukste maand van dit seizoen! Het kan aan mij liggen maar de kerst gekte lijkt ieder jaar wel iets eerder te beginnen… Op social media zie ik sinds een paar weken al de eerste kerstbomen verschijnen waardoor ik zelf eigenlijk ook steeds meer zin krijg om er 1 in huis te halen en weer lekker met het versieren (en die rotlichtjes) aan de slag te gaan! Ik heb er totaal geen moeite mee, hoe eerder hoe beter vind ik! Maar om mijn liefde te sparen wacht ik nog heel even tot na 5 december. Mini kerststukjes

Mini kerststukjes

Kerstversiering

Ik ging al wel vast aan de slag met wat subtiele versieringen in huis, wat is het toch een feestje elk jaar om de dozen vol kerstversiering weer van de vliering te halen en ze vol verwachting open te maken. Ik vergeet namelijk vaak de helft van wat ik al heb waardoor mijn verzameling ieder jaar weer iets groter wordt. Bij de kringloop vind ik tussen alle glitters en kitscherigheid toch altijd weer prachtige dingen, en dan voor zulke fijne prijsjes! Ik vond dit jaar bijvoorbeeld donkergroene en diepblauwe kerstballen, nog netjes in hun doosje voor minder dan 1 euro! Daar kan ik nou echt blij van worden… Maar ook in de sale op de kerstafdeling van De Bijenkorf vind ik de laatste jaren prachtige kerstballen voor mooie prijzen. Kortom, ik heb nog geen reden gevonden om te stoppen met verzamelen!

kerststukjes-04

kerststukjes-03

Mini kerststukjes

Op een relaxte zondag maakte ik deze mini kerststukjes. Tot nu toe had ik nooit zoveel met het fenomeen kerststukje, dat komt waarschijnlijk omdat ik nog niet veel stylish verantwoorde varianten ben tegengekomen. Ik ken ze vooral met glimmende kerstballen en rode linten… Het leek me leuk om hier een moderne twist aan te geven en besloot een aantal vintage theekopjes te gebruiken als basis. Dan komen die ook nog eens tot hun recht aangezien ik erg eigenlijk nooit uit drink!

Ik duwde de kopjes in een stuk oase (steekschuim) waardoor deze gelijk klaar waren voor gebruik. Bij het tuincentrum had ik wat mooi kerstgroen gekocht en de kleine kaarsjes vond ik bij de kringloop. Ik maakte verschillende kerststukjes en werd tijdens deze bezigheid al helemaal rustig van de heerlijke geuren die van de takjes afkwamen. Met het resultaat ben ik erg blij, je kunt deze mini kerststukjes in een groepje bij elkaar zetten maar ook verdelen door het huis heen. Zo’n schattig klein kerststukje kan ook dienen als een origineel cadeautje natuurlijk!

Mini kerststukjes

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers