WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zomerse sferen in de achtertuin

De zomer komt eraan! Ondanks dat ik panisch ben voor beestjes die vooral met zonnig weer mijn achtertuin lijken aan te vallen, leef ik heel graag buiten. Zwembadjes, watergevechten en lange avonden in de tuin. Ik geniet van alles wat in bloei komt, zoals mijn enorme rozenstruik. Die volgens de verkoper jaren terug maar 1 meter hoog zou groeien maar inmiddels is uitgegroeid tot een explosie van de mooiste rozen.Mamoesjka tuin stoel plantenMamoesjka tuin bloemenMamoesjka tuin stoelMamoesjka bloemenMamoesjka tuin bank lounge

De veranda

Een aantal jaren terug heeft mijn man binnen een paar dagen een veranda gebouwd. Ik kreeg op een avond het idee een veranda te laten bouwen en ik begon met tekenen van een ontwerp. De volgende ochtend reden wij met onze kleine auto naar de bouwmarkt voor alle benodigde materialen en besloot mijn man zelf aan de slag te gaan. Een autoritje om nooit te vergeten, aangezien de auto nog zijn verwondingen heeft van enkele palen die het dashboard doorboorden! Binnen een paar dagen stond de veranda en nog elke dag ben ik er ontzettend blij mee.

Kleuren verzamelen

Ik heb regelmatig last van veranderdrang en kom overal de mooiste kleuren tegen. Het liefst gebruik ik elke maand een andere kleur op de muur. Ik verzamelde in mijn telefoon enkele kleuren die ik graag een keer wilde gebruiken, maar waarvan ik nog geen idee had hoe ik deze ging inzetten. De veranda voelt echt als een cadeautje. Ieder voorjaar vind ik het leuk om deze na de winter weer helemaal gezellig te maken. De bloempotjes waren verkleurd en in plaats van nieuwe te kopen, leek het mij een leuk idee deze te schilderen met de kleuren die ik in mijn telefoon bewaard had.

Opfrissen

Ontzettend leuk, een kratje met bloemen in een bordeauxrode kleur, maar stiekem ben ik blij dat ik deze kleur niet op mijn muur heb uitgeprobeerd zoals op het plaatje in mijn telefoon! Ik schilderde een krukje en bracht een nieuw wit laagje verf aan op de wanden.

Voor mijn houten bankje kocht ik bij de bouwmarkt een stuk schuimrubber en maakte hiervan een kussen met waterafstotende stof. Dit zit in de zomer een stuk fijner met natte billen in een zwembroek. Ik kocht een nieuwe stoel om stiekem een klein beetje mee te doen aan de ‘rotantrend’ en ik heb mijn geschilderde bloempotjes van nieuwe plantjes voorzien.

Ik ben er klaar voor, laat de zomer maar komen!

Mamoesjka

MamoesjkaIlona van Mamoesjka is fulltime moeder en graag bezig in huis. In haar hoofd heeft ze al honderden studies gevolgd en is ze met tientallen nieuwe hobby’s begonnen. Als ze moest kiezen tussen de was opvouwen of boodschappen doen, welk muurtje zou ze dan gaan schilderen? Ilona is altijd op zoek naar leuke spulletjes; vintage of nieuw. Ze vindt het heerlijk om haar huis te veranderen en kan uren zoet zijn met het schuiven van meubels en accessoires. De basis van haar huis is wit, waardoor de gekleurde items extra aandacht krijgen. Een huis vol kleur en gezelligheid! Op vtwonen.nl/mamoesjka deelt ze haar kleurrijke ideeën.

Bron: tekst en fotografie Ilona.

nog meer: bloggers