WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mooi roze

In deze tijd vind je online en in magazines allerlei interieurinspiratie. Dagelijks komen de mooiste interieurs voorbij en ontdek ik steeds weer opnieuw mooie items voor in huis. Zelf vind ik die inspiratie niet altijd makkelijk. Waar kies je voor?Roze bank Mamoesjka Roze bank Mamoesjka Roze bank Mamoesjka

Mixen in plaats van kiezen

Ik vind het verschrikkelijk om keuzes te maken en kan over alles twijfelen. Als iemand mij een stukje cake of een bonbon aanbiedt op een verjaardag, dan kan ik al moeite hebben met kiezen tussen beide.

Mijn huis bestaat dus uit een mix van alles! De basis is wit, maar ik voeg regelmatig verschillende kleuren toe en wissel dit per seizoen graag af. Primaire kleuren probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Ik kies meestal voor pastelkleuren, maar ik vind het een uitdaging om soms te kiezen voor een kleur die niet logisch is. Juist dat maakt het spannend.

Klepbank

Ik koop mijn meubels via Marktplaats, de kringloop of online. Maar ik ben ook gek op zelfgemaakte items. Ik bedenk en teken en manlief gaat aan de slag. Zo timmerde hij enkele jaren terug een klepbank in elkaar voor bij de eettafel, precies zoals ik in gedachten had.

De bank heeft in al die jaren al verschillende kleuren gezien en onlangs kreeg ik weer de kriebels om hem in een nieuw jasje te steken. Maar in welke kleur? Doordat ik me dagelijks graag laat inspireren, is een keuze maken best lastig. Ik sla een tijdschrift open met een kleurig geel interieur en in gedachten sta ik al bij de verfwinkel een blik gele verf te kopen. Maar dan toch die twijfel! Tja, roze, groen, grijs of paars is ook mooi! Waar kies ik nu voor? En wat past bij ons?

Roze it is

Na lang wikken en wegen koos ik voor een roze bank. Roze combineert namelijk goed met bijna alles! Op de bank ligt een kussen met verschillende tinten die ik in het hele huis laat terugkomen. Oranje, groen en donkerblauw passen ontzettend mooi bij roze met wit als basis. Met roze heb je al snel een knallend object in huis. Daarom laat ik de rest van het huis wat rustiger, zodat het geen kermis gaat worden.

Schilderkunsten

Voor kleine objecten gebruik ik graag graffitispuitbussen, maar voor deze bank gebruikte ik verf van Flexa in de kleur ‘Flower Bulb’. Om de kleur iets frisser te maken, heb ik 2/3 wit toegevoegd. Ik vind het leuk om met een standaardkleur te ‘spelen’ en zo een eigen unieke kleur te creëren. Het was een behoorlijke klus om de klepbank te schilderen, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat.

Mamoesjka

MamoesjkaIlona van Mamoesjka is fulltime moeder en graag bezig in huis. In haar hoofd heeft ze al honderden studies gevolgd en is ze met tientallen nieuwe hobby’s begonnen. Als ze moest kiezen tussen de was opvouwen of boodschappen doen, welk muurtje zou ze dan gaan schilderen? Ilona is altijd op zoek naar leuke spulletjes; vintage of nieuw. Ze vindt het heerlijk om haar huis te veranderen en kan uren zoet zijn met het schuiven van meubels en accessoires. De basis van haar huis is wit, waardoor de gekleurde items extra aandacht krijgen. Een huis vol kleur en gezelligheid! Op vtwonen.nl/mamoesjka deelt ze haar kleurrijke ideeën.

Bron: tekst en fotografie Ilona.

nog meer: bloggers