WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kringloopvondst voor de kids

Ik breng zo’n één keer per week een bezoekje aan de kringloop. Daar vond ik dit prachtige bankje van het merk Herlag uit de jaren 50. Ik liep naar binnen en mijn oog viel direct op dit pronkstuk, maar het prijskaartje hield mij tegen. 109 euro?! De vondsten van tegenwoordig zijn niet meer zo geweldig als ‘vroeger’.

Verhaal achter het bankje

Ik liep zonder aankopen weer naar buiten en keek nog even op mijn telefoon naar de foto die ik van het bankje maakte. In het verleden heb ik regelmatig items in de kringloop laten liggen waarvan ik later spijt had, maar dit was wel even een dingetje qua budget.

Ik besloot terug naar binnen te gaan en om korting te vragen, tot de verkoper mij kwijlend bij het bankje zag staan en mij het verhaal vertelde achter dit bankje. Ik was verkocht, raakte echt verliefd en wilde de kringloop maar al te graag mijn euro’s afstaan! Trots reed ik met het bankje weer naar huis en in gedachten zag ik het al staan door het hele huis.

Kinderhoekje

Ik heb twee kinderen, die werkelijk nooit op hun kamer zitten. Hoe gezellig ik hun kamers ook maak, ze willen niet in hun eentje naar boven. Ik probeer daarom enkele rustige hoekjes in huis te creëren waar de kinderen een boekje kunnen lezen of even een YouTube-filmpje op de tablet kunnen bekijken. Het bankje van de kringloop bleek een uitkomst! Ik verplaats hem regelmatig en met een leuk kussen creëer ik een fantastisch plekje voor de kinderen.

Kids blij, mama blij

In ons huis mag geleefd worden, maar een explosie van speelgoed heb ik nooit leuk gevonden. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend leuke kinderkameritems die ook in de woonkamer niet misstaan. De mobiel van Artecnica staat bijvoorbeeld niet alleen leuk boven een babybedje, maar ook in de woonkamer boven dit bankje. Kussens van OYOY met leuke prints voor de kinderen en de leukste bekers om uit te drinken (die mama stiekem ook heel erg leuk vindt) maken het plaatje af!

Creatief denken

Met enkele leuke items kun je dus heel makkelijk gezelligheid voor de kinderen in huis creëren, die ook in de stijl van mama past. Soms moet je gewoon wat creatief denken! Ik gebruik bijvoorbeeld hydrofiele doeken die ik eerder alleen in de babytijd heb ingezet, maar je kunt deze tegenwoordig vinden in allerlei fantastische kleuren en in XL-formaat. Bijvoorbeeld van CamCam Copenhagen. Gebruik ze als dekentje, voor vieze handjes en als picknickkleedje.

Shoppen in de stijl van

favorieten

Swaddle doek van CamCam Copenhagen, kussen van OYOY, mok van Liewood, mobiel van Artecnia, Swaddle doek van CamCam Copenhagen.

Mamoesjka

MamoesjkaIlona van Mamoesjka is fulltime moeder en graag bezig in huis. In haar hoofd heeft ze al honderden studies gevolgd en is ze met tientallen nieuwe hobby’s begonnen. Als ze moest kiezen tussen de was opvouwen of boodschappen doen, welk muurtje zou ze dan gaan schilderen? Ilona is altijd op zoek naar leuke spulletjes; vintage of nieuw. Ze vindt het heerlijk om haar huis te veranderen en kan uren zoet zijn met het schuiven van meubels en accessoires. De basis van haar huis is wit, waardoor de gekleurde items extra aandacht krijgen. Een huis vol kleur en gezelligheid! Op vtwonen.nl/mamoesjka deelt ze haar kleurrijke ideeën.

Bron: tekst en fotografie Ilona.

nog meer: bloggers