WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo wordt aan tafel zitten extra leuk voor kids

Een peuter heeft natuurlijk veel meer dingen te doen dan aan tafel te blijven zitten voor het eten, dat snap ik wel. Maar het is wel zo gezellig als we met zijn allen zitten te eten. Gelukkig hebben we daar een paar trucjes voor! 

vrolijk tafel dekken vormpjesDIY boekhouder bed zijkant Foto Marike Bijlsma mamalifestylehouten blokken hay wooden wonderland

Vrolijke tafel

Het begint met een vrolijke tafel! Met enkel servies en bestek is het tenslotte maar een saaie boel en door de tafel te dekken met een mooi tafelkleed, servetten, vrolijke bordjes en bekertjes met rietjes oogt het al een stuk feestelijker en dat nodigt uit om lekker lang te blijven zitten.

Hoewel ik vroeger stoffen tafelkleden erg handig vond, zie ik nu vooral voordelen van papieren tafelkleden: de tafel wordt een stuk viezer en dan kan het tafelkleed zo de prullenbak in, een papieren tafelkleed knip je gemakkelijk in stukken voor bijvoorbeeld alleen het gedeelte van de peuter, maar bovenal kun je prima kleuren op een papieren tafelkleed! Inmiddels heeft Javian de leeftijd bereikt waarop we hem opdrachten kunnen geven zoals ’teken een cirkel om jouw bord’ of ‘maak van jouw bord een bloem’.

Houten blokken

Bouwen met blokken mag af en toe best aan tafel bij ons thuis, maar we keren natuurlijk niet de hele blokkendoos om op tafel. Voordat we aan tafel gaan mag Javian een aantal blokken kiezen uit onze doos met blokken van HAY en de houten dieren en bloemen van Hema of bijvoorbeeld plastic dieren. Zo ontstaat er al snel een gezellig tafereeltje rondom het bord van Javian en vermaakt hij zich vaak net wat langer.

Spelen met eten

Een gewone boterham of een plak ontbijtkoek is natuurlijk maar saai, daarom maken wij er iets bijzonders van met bijvoorbeeld koekvormpjes of door het beleg in een figuur te smeren. Met veel bewondering wordt er vervolgens gegeten en nog belangrijker: vaak gaat het hele bord leeg. Natuurlijk doen we dit niet elke dag, maar daardoor is het een extra leuke verrassing.

Op mijn Instagram-account deel ik af en toe onze vrolijke tafels.

Mamalifestyle

Marike Bijlsma portretfotoSinds de komst van zoon Javian heb ik er een heleboel nieuwe hobby’s bij: kinderkamer stylen, kinderkleding shoppen en kinderfeestjes tot in de puntjes bedenken. Ondertussen deel ik al het moois wat ik tegenkom op Mamalifestyle.nl. Voor vtwonen zal ik laten zien hoe dat er uitziet achter de schermen: de zoektochten naar mooie kinderspullen, het DIY’en met een loslopende peuter en het allemaal samenbrengen in huis én tuin.

nog meer: bloggers