WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Onze favoriete hotspots in Amsterdam

We wonen – compleet bewust – niet ín Amsterdam, maar er wel vlakbij. Zo kunnen we toch regelmatig genieten van al het leuks in de stad, maar zitten we ook zo weer in onze eigen relaxte tuin. Die combi is voor ons perfect. Bij deze deel ik dan ook graag onze favoriete hotspots in Amsterdam. 

Hotspots Amsterdam

Als we naar Amsterdam gaan zijn er eigenlijk twee vaste rondjes die we maken. Een loopt deels door Amsterdam zuid en het zuidelijk deel van het centrum, het andere rondje zit in de Haarlemmerbuurt. Vooral bij mooi weer zijn beiden rondjes een mooie combinatie van een stukje lopen combineren met wat eten en shoppen. Dat laatste doen we stiekem ook veel online, maar een kledingstuk even vast kunnen houden of een eindeloos aanbod aan speelgoed zien helpt toch beter om keuzes te maken of cadeautjes te vinden. Gelukkig zijn er daarvoor een aantal goede adresjes in Amsterdam.

Bij deze een aantal favoriete hotspots in Amsterdam uitgelicht:

Kindvriendelijke hotspots Amsterdam The Breakfast Club

The Breakfast Club

Een dagje Amsterdam beginnen we bijna altijd bij ‘The Breakfast Club’, er zijn twee filialen in Amsterdam en het draait er volledig om het ontbijt wat je de hele dag kunt bestellen. Verwacht dan ook een zeer uitgebreide menukaart met bijzondere ontbijtjes! Dankzij de kinderstoelen kunnen we hier heerlijk met Javian zitten. Samen met hem deel ik eigenlijk altijd deze berg pannenkoeken met vers fruit.

Kindvriendelijke hotspots Amsterdam Grom

Grom

Toen ik online zocht naar stoere schoenen voor Javian ontdekte ik Grom. Pas later ontdekte ik dat zij ook een winkel hebben met een groot aanbod van Vans sneakers, maar ook mooie kinderkleding van bijzondere merken zoals Popupshop, Mini Rodini en tinycottons. De winkel zit op loopafstand van ‘The Breakfast Club’.

Kindvriendelijke hotspots Amsterdam Minimarkt

MiniMarkt

MiniMarkt combineert een winkel met een cafeetje en goede speelhoek voor kinderen. Ideaal, want zo kan ik relaxt shoppen terwijl Javian speelt en daarna drinken we samen koffie en sap met wat lekkers.

Bij MiniMarkt vind je een groot aanbod aan mooi en bijzonder speelgoed, maar ook kleding van bijvoorbeeld Picnik, Soft Gallery en tinycottons. Sinds kort is er ook een webshop, kun je vast een kijkje nemen.

big en belg amsterdam Marike Bijlsma mamalifestyle

Big en Belg

Big en Belg is een begrip onder hippe mama’s, van heinde en verre komen hier ouders om de meest toffe kleding en producten voor kinderen te kopen. Ook wij komen er graag, want het is een walhalla vol met mooie merken waardoor het erg lastig is om met lege handen weer weg te gaan. Wij kopen hier mooie merkkleding voor onze peuter van Mini Rodini, Bobo Choses en Gray Label en vinden hier originele cadeautjes.

Mamalifestyle

Marike Bijlsma portretfotoSinds de komst van zoon Javian heb ik er een heleboel nieuwe hobby’s bij: kinderkamer stylen, kinderkleding shoppen en kinderfeestjes tot in de puntjes bedenken. Ondertussen deel ik al het moois wat ik tegenkom op Mamalifestyle.nl. Voor vtwonen zal ik laten zien hoe dat er uitziet achter de schermen: de zoektochten naar mooie kinderspullen, het DIY’en met een loslopende peuter en het allemaal samenbrengen in huis én tuin.

nog meer: bloggers