WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kinderboeken opbergen aan het ledikant

Een boek is altijd goed, vooral als het gaat om cadeautjes voor kinderen. En zo groeide onze collectie kinderboeken heel aardig zodra onze zoon geboren was. Inmiddels is onze zoon een heuse peuter en ontdekt hij zelf graag boeken, naast dat hij graag voorgelezen wordt. Tijd voor een handig systeem om boeken bij de hand te hebben in bed! 

DIY houten boekhouder bed stoeltje foto Marike Bijlsma - mamalifestyle.nl DIY houten boekhouder boeken Foto Marike Bijlsma - mamalifestyle.nl

Lekker lezen

Lezen is hier onlosmakelijk verbonden met slapen, want elke avond lezen we een verhaaltje voor en elke ochtend kan Javian niet wachten om een nieuw boek uit te zoeken. En het voorlezen van knuffels is een heuse hobby geworden van hem. Daarom kwam ik op het idee om een houder te maken voor aan het ledikant waar ruimte is voor een aantal boeken. Niet in de laatste plaats omdat er zoveel mooie prentenboeken zijn en deze absoluut een mooi plekje verdienen.

Zelf maken

Op Pinterest zocht ik naar een kant-en-klaar idee, maar ik vond niets geschikt. En dus begon ik met een paar schetsen… Nou ben ik niet de beste tekenaar, maar gelukkig was inmiddels wel geoefend in vertellen. Zo kon ik mijn vader duidelijk maken wat mijn plan was en kon hij helpen met het maken van een boodschappenlijstje en het beschikbaar stellen van gereedschap.

Uiteindelijk hadden we na een halve middag klussen een mooie houten boekhouder voor aan het ledikant. Er is ruimte voor ongeveer tien boeken, maar omdat keuzes maken niet de beste eigenschap is van een peuter doen wij er maximaal vijf boeken in en uiteraard wisselen we een paar keer per week.

Ook zo’n houder maken? Op mamalifestyle.nl vind je het stappenplan, je maakt de houder in ongeveer twee uur.

Mamalifestyle

Marike Bijlsma portretfotoSinds de komst van zoon Javian heb ik er een heleboel nieuwe hobby’s bij: kinderkamer stylen, kinderkleding shoppen en kinderfeestjes tot in de puntjes bedenken. Ondertussen deel ik al het moois wat ik tegenkom op Mamalifestyle.nl. Voor vtwonen zal ik laten zien hoe dat er uitziet achter de schermen: de zoektochten naar mooie kinderspullen, het DIY’en met een loslopende peuter en het allemaal samenbrengen in huis én tuin.

nog meer: bloggers