WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

#projecthometobe 6: mooie tafeldecoratie zoeken

Je hebt het misschien zelf al aan den lijve ondervonden: niets loopt zoals je verwacht tijdens het bouwen van een woning. Dus surprise, surprise… de oplevering van ons appartement is opgeschoven. Terwijl ik dus hoopte om rond deze tijd ons kleinste kamertje van de woning te kunnen showen (een afgewerkt toilet), inclusief een DIY projectje, heeft het heel even plaats gemaakt voor een van onze voornemens die we dachten als laatste te vervullen: het vinden van mooi servies.

Borden: Cosy & Trendy, snijplank: Makro, houten lepels: eigen creatie.

De vereisten

Het vinden van de perfecte borden, kommen en tassen is al een tijdje on-going. En dat komt misschien door ons eisenpakket: neutraal, simpel maar toch een tikkeltje anders en met een flinke dosis karakter. Daarbovenop wouden we ook borden die evengoed dagelijks te gebruiken zijn (= lees: een praktisch formaat en vaatwasser-proof) maar evengoed moeten ze kunnen dienen voor een etentje met vrienden of familie. Zo vermijd je om 4-5 sets borden in huis te halen waarvan de meeste maar zelden gebruikt worden en enkel nuttige kastruimte inpalmen. Nee, geen kastwachters bij ons! ^^ Een laatste belangrijke eis was dat ze betaalbaar bleven.

De zoektocht

Maar dus… Véél vroeger dan verwacht kwamen we deze prachtige borden en diepe kommen tegen. En ja, de vonk sloeg meteen over. Elegant, eenvoudig en de prijs viel gelukkig ook goed mee! Dus bij deze hebben we (bijna) alles in huis om dagelijks op een eenvoudige manier een mooie tafeldekking te bekomen.

Wat heb je nog nodig voor een mooie tafeldekking?

In tegenstelling tot wat vele denken heb je geen tientallen placemats of tafelnapjes nodig. En nee, ook geen 20 soorten glazen, borden of tassen. Je kan het gerust heel eenvoudig houden en toch een mooie tafel creëren.

Do’s

  • Werk met een beknopt kleurenpallet om rust te behouden. Dit kan a.d.h.v. je decoratie, maar evengoed door middel van materiaalkeuze. Zelf ben ik grote fan van marmer en hout.
  • Investeer in mooi bestek. Bij ons eerste stekje hebben we daar niet veel geld en aandacht aan besteed. Met alle gevolgen van dien… Geen budget? Ga eens langs bij een kringloopwinkel.
  • Wissel je graag af? Durf gerust je tafel te dekken met verschillende borden en glazen. Maar hou het dan bij 2 of 3 kleuren om opnieuw de rust te bewaren. Je hoeft niet alles in zes- of achtvoud te kopen.
  • Ga op zoek naar mooie stoffen servetten. Voor een speciale gelegenheid zorgen ze voor die finishing touch. Plus: ze nemen niet veel kastruimte in.

Don’ts

  • Less is more. Ga geen 20 vazen met bloemen gaan plaatsen in alle kleuren van de regenboog, als je ook nog eens speciale kandelaars én matching servetten en naambordjes wil gebruiken. Tenzij er iemand jarig is. In dat geval: go bananas.
  • Zet geen giga bloemstuk in het midden van je tafel. Het is veel gezelliger om je bezoek te zien tijdens het eten.
  • Maak geen altaar van je tafel. Niemand wilt denken dat ze beginnen aan het Laatste Avondmaal. Je tafel mag best wel je eigen karakter weerspiegelen.

#projecthometobe 6: de borden en diepe kommen zijn gevonden! Nu enkel nog leuke kopjes en we hebben onze basis voor een tafel waar we dagelijks vrolijk van worden.

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar (toekomstige) eigen appartement in hartje Gent.

Foto’s en tekst: Aurélie Van Houte

nog meer: bloggers