WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

#projecthometobe 21: een trapje hoger

Het is even geleden sinds we een nieuw item van onze home-to-be bucketlist konden schrappen, maar … we hadden een heel goed excuus! Het was namelijk een project van lange adem en het vroeg de nodige voorbereiding, heel wat nadenken, (her)berekeningen, opmetingen en gewoon ook heel wat tijd om alles uit te voeren. Want jawel, de trap is vervangen door een do-it-yourself-exemplaar (dank u, papa!).

Zigzag

Ik weet nog goed hoe mijn papa reageerde toen we met een eerste schets en allerlei Pinterest plaatjes afkwamen. Overal trappen met zigzag treden, waarop al snel de reactie volgde: “Zeg, ge maakt het mij wel niet gemakkelijk hé!”.

Een uitdaging

Foei foei foei, want mijn nuchtere reactie daarop was: “Komaan papa, zie het als een uitdaging, ge kunt dat!”. En of hij het kon. Op basis van mijn schets – die later ook een digitale uitvoering kreeg – ging hij aan de slag met opmeten, berekenen, zagen, schuren, lijmen… Het proces verliep niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk kregen we een basis die we in 2 delen binnen moesten krijgen, en losse tredes die bovenop die basis zouden bevestigd worden.

Toen was het mijn beurt. Gewapend met verf, schuurpapier en heel wat vernis kregen alle losse elementen een 6-tal (!) lagen verf. 2x primer (daartussen even lichtjes schuren), 2x een toplaag en 2x vernis. No way dat ik die trap de eerste 10 jaar nog eens wil schilderen. Dus dan maar meteen goed!

Puzzelen maar

Eens alle losse elementen voorzien waren van een witte laag verf was het tijd om de puzzel te vervolledigen. De 2 losse elementen die de basis vormen van de trap werden aan elkaar bevestigd met aan de binnenkant een metalen versteviging. Vervolgens werd de trap op zijn plaats gepositioneerd en vastgemaakt. Toen die op zijn plaats stond hebben we de afgewerkte treden onzichtbaar bevestigd met lijm en bouten (Ik zeg ‘we’, maar eigenlijk bedoel ik dan vooral de papa, waarbij wij gewoon als assistenten fungeerden).

Later bevestigden we ook de zijkant en de achterkant van de trap, om alles mooi af te werken. Nu staat die klaar voor het volgende project. Maar meer daarover later!

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Tekst en foto’s: Aurélie Van Houte

nog meer: bloggers