WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

#projecthometobe 16: gezellig tafelen

Hoewel ons appartement klein compact extra gezellig is, was er één iets wat niet klein mocht zijn: de eettafel. Essentieel om gezellig te tafelen met vrienden en familie! Want ja, lekker eten… het staat hoog op mijn lijstje van favoriete to do’s. We zijn dan ook zo’n koppel dat altijd te vinden is voor een avondje thuis met vrienden en tons of good food! Wat een geluk dat m’n vriend graag kookt!

eettafel lovelifelovefashion

Ik had het in een van m’n eerste artikels al over de eettafel die m’n papa en ik enkele jaren geleden maakten. No way dat die niet zou meeverhuizen na de kleine update die ze kreeg (ik schilderde de zwarte poten in het wit). Ze helemaal tot het 8e verdiep krijgen was een uitdaging. Maar het resultaat mag er zijn!

Wit en hout

Wit en hout primeert duidelijk. Bewust ook. Want deze ruimte sluit aan bij onze all-white keuken. Zo bekom je een mooi contrast tussen eenvoud, een luchtig gevoel en warmte. Zalig om hier in de ochtend te ontbijten terwijl je door een magazine bladert en de eerste zonnestralen door het dakvenster binnenkrijgt.

Een vleugje linnen

Echt af was de eetkamer pas toen we de gordijnen een 2-tal weken geleden ophingen. We kozen voor linnen omdat linnen zo’n leuke, ietwat grovere, structuur heeft als je van dichtbij gaat kijken. Perfect bij het hout.

Na enkele weken van hitte waren we echt blij toen we te horen kregen dat ze klaar waren! Gezellig tafelen is zoveel leuker als je ’s avonds de gordijnen kan sluiten. Instant knus gevoel.

We hebben het ook ietwat speciaal aangepakt. Het railsysteem loopt namelijk door tot in de zithoek en de hoeveelheid stof is zodanig ingedeeld (en daardoor gehalveerd #budgetproof) dat je ofwel de ramen in de eetkamer afsluit of die in de zithoek. Nooit alles tegelijk. Zo voorkom je dat de helft van je ramen bedekt blijft wanneer je de gordijnen helemaal open doet. Hoe meer er zichtbaar blijft van je ramen, hoe ruimer een ruimte aanvoelt en hoe meer lichtinval. #tip

eettafel tijdschrift lovelifelovefashion

eettafel lovelifelovefashion

Hello Vertigo lamp

#projecthometobe 3 ging over sparen voor de Vertigo lamp. Het bewijs dat m’n toen gegeven tips werken hangt boven onze eettafel te schitteren. Een van de duurste items in onze woning maar iedere keer ik binnenkom verschijnt er spontaan een gelukzalig gevoel als ik ze zie hangen. Het lijkt echt alsof deze is gemaakt voor onze woning!

eettafel lamp lovelifelovefashion

eettafel lovelifelovefashion

Tafel: DIY (eiken blad met geverfde inoxen poten), stoelen (La Forma), theepot (Flying Tiger), gordijnen (Tissus du monde) en Vertigo lamp (Petite Friture).

Voornemen 16: gezellig tafelen = check! De eetkamer is naast de badkamer de tweede ruimte die echt volledig af is. En ik weet nu al dat we hier nog heel wat gezellige avonden zullen beleven. Op naar een volgend project!

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Tekst en foto’s: Aurélie Van Houte

nog meer: bloggers