WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

#projecthometobe 11: kleerkast met een persoonlijke touch

Een kleerkast … ze lijkt nooit groot of praktisch genoeg. En toch: hoe je het ook draait of keert, voor veel vrouwen (en mannen) is de kleerkast iets waar je instant happy van wordt op een druilerige dag. Voor mannen die nu met hun ogen rollen: vergelijk het maar met een man cave… #enoughsaid

Wat wil je & wat kan?

Ja, je kan er ver in gaan. We dromen allemaal wel eens weg bij het zien van die kolossale kleerkasten in MTV Cribs of die dromerige kleerkasten – of eerder kamers – op Pinterest. Ons budget is echter iets beperkter. En onze ruimte al zeker. Maar dat wilt niet zeggen dat we daarom moeten settelen voor enkele planken tegen een muur.

Het geheim is research! Ga op zoek naar beelden van kleerkasten die haalbaar zijn en kunnen werken in de ruimte die je ter beschikking hebt. Vervolgens ga je je nood bepalen. Heb je liever veel lades of verkies je alles op een kleerhanger? Hoeveel ruimte heb je nodig voor je schoenen en/of handtassen, of zijn er spullen die eigenlijk weg mogen? En de million dollar question: hoeveel ruimte geef je aan je wederhelft? Het klopt dat je nooit bergruimte te veel kan hebben. Maar slim omgaan met de bergruimte die je hebt, is des te belangrijker. Zeker als je met een beperkte ruimte zit.

Making it budget-friendly

Eens ik wist wat ik wou qua look & feel, en het lief zijn goedkeuring had gegeven, gingen we op zoek naar een manier om ons idee te realiseren tegen een betaalbare prijs. Het is cliché, maar al snel kom je uit bij IKEA. Hun modulaire systemen blijven handig. Alleen… als je zegt IKEA denk je ook al snel: niet heel erg origineel. Daarom hebben we onze kleerkast in een op maat gemaakt Pinterest-proof jasje gestoken. Een betaalbare basis met een beetje DIY-magie kan wonderen doen.

kleerkast deur wit

Ghent poster (Mapify), planten/binnenkant kleerkast (IKEA), witte stoel (pastoe), vloerkleed (casa) en spiegel (tweedehands).

kleerkast foto deur

DIY deuren, foto’s en leuke deurknopjes

Niets beter om je kleerkast te personaliseren dan zelf je deuren te maken. Wij hebben hiervoor verschillende platen dennenhout gekocht in een doe-het-zelfzaak. Na het op maat zagen hebben ze een laagje (met water verdunde) verf gekregen en een vernislaag voor bescherming. Zo kregen ze een zachtere look maar bleef je de prachtige houtstructuur zien. Vervolgens hebben we gaten gemaakt voor scharnieren. Resultaat? Prachtige deuren voor een prikje!

Gezien we zo een koppel zijn dat een overvloed aan herinneringen en foto’s heeft, maar niet genoeg muren, hangen er aan de binnenkant van sommige deuren enkele leuke foto’s. Ideaal voor een spontane glimlach elke keer je een deur opent en eenvoudig te switchen of uit te breiden.

Het enige wat je dan nog moet doen is leuke deurknopjes vinden. Deze hebben we in Duitsland in een koopjeshoek van een interieurwinkeltje gevonden. Alleen hadden we er om de een of andere onbekende reden te weinig gekocht. Dat hebben we dan maar opgelost door voor elke dubbele deur slechts 1 deurknopje te voorzien. Zo krijg je toch je kleerkast perfect open, het geeft een leuk resultaat en ons probleem was ermee opgelost!

#projecthometobe 11: check! Deze mag officieel van onze Project Home-To-Be bucketlist geschrapt worden. Nog niet alles hangt of ligt op zijn plaats omdat we nog niet verhuisd zijn, maar dat is alleen nog iets extra om naar uit te kijken.

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

nog meer: bloggers